Jocuri educative: caracteristici si recomandari pentru copii si parinti

Jocurile educative pentru copii au avantajul de a fi foarte distractive si, in acelasi timp, sunt utile pentru dezvoltarea multor abilitati. In primii ani de viata, copilul adora sa exploreze, iar aceste jocuri educative reprezinta cea mai buna optiune pentru a-l face sa descopere mediul care il inconjoara. Diversitatea jocurilor educative este enorma. Fiecare perioada de crestere corespunde unui tip sau altuia si trebuie luata in considerare la cumpararea celor mai bune produse.

Jucariile si jocuri educative pentru copii au capacitatea de a-i distra pe cei mici in timp ce ii invata lucruri noi, diferite, in functie de stadiul lor de dezvoltare. Ele sunt instrumentul optim pentru stimularea abilitatilor psihomotorii, cognitive, sociale, lingvistice sau emotionale.

Pentru a cumpara jucaria potrivita, este esential sa va asigurati ca grupa de varsta este adecvata si ca respecta toate cerintele de siguranta.Noi am selectat deja cateva jocuri educative care se potrivesc cel mai bine nevoilor copiilor, dupa cum urmeaza.

1.Cosulet cu fructe. Acest „joc de rol” este potrivit pentru copiii carora le place sa se joace simuland cumparaturile alimentare si gatitul. Contine alimente de taiat si un cos. Copiii foarte mici pot invata numele alimentelor si pot imbunatati coordonarea maini-ochi. Toate componentele sunt fabricate din lemn, colorat, netoxic de inalta calitate. Copiii sunt intrigati prin faptul ca pot „taia” fructele, iar acest joc ii mentine ocupati si concentrati. Datorita dimensiunii pieselor si rezistentei materialelor, jocul este ideal chiar si pentru cei mai mici.

2.Cascada cu bile. Cascada cu bile / Marble Run Colourful – Legler este o jucarie educativa fascinanta pentru copii care au implinit deja 3 ani. Atrage prin culorile puternice pe care cel mic le va invata si mai bine. Acest joc ofera totodata prilejul de a-l invata pe copil cum anume obtinem culoarea portocalie si culoarea mov. Este un joc realizat din lemn, foarte sigur si care poate fi curatat cu usurinta. Pentru ca implica un joc cu bile, aceasta cascada imbunatateste atentia si concentrarea copilului, coordonarea, echilibrul si functiile cognitive.

30Joc asociere Jumble in the Jungle The Happy Puzzle Company. Este un joc educativ destinat copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 6 ani. Cei mici nu vor avea ocazia sa se plictisesca cu acest joc. Vor avea la dispozitie 32 de cartoane interactive, care ilustreaza cate 4 animale si trebuie sa se implice intr-o competitie acerba in care vor face cunostinta cu cele mai impresionante animale.

Distractia este garantata pentru copii, insa Jumble in the Jungle nu-i uita nici pe parinti. Acestia vor avea o pauza linistita si relaxanta, stiind ca cei mici se distreaza de minune, in timp ce isi dezvolta capacitatea de a gasi solutii si rapiditatea de gandire.Prin urmare, jocurile educative sunt resurse importante pentru petrecerea timpului de calitate alaturi de cei dragi. Ele dezvolta numeroase abilitati si ii pregatesc pe copii sa descopere lumea intr-un mod diferit si distractive. Astfel de jucarii sunt disponibile pe site-ul www.artofplay.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *