Increderea se castiga cu certificare iso 27001

Imi amintesc un scandal monstruos care a avut loc la unul dintre ministerele din tara noastra.Subiectele confidentiale pentru un examen national au putut fi ridicate fara probleme de o echipa de ziaristi, care a intrat in institutie, fara sa fie legitimata de cineva.Cei trei ziaristi, care au filmat cu camera ascunsa au spus probabil nume false si au inventat functii, cert este ca au plecat cu subiectele demosntrand ca exista o bresa in securizarea informatiilor enorma in institutia in cauza.

Un alt scandal legat de scurgerea de date personale a avut loc de curand.Pe un camp au fost gasite cartile de indentitate intregi sau pe jumatate arse ale unor cetateni din Bucuresti.Reporterul i-a cautat la adresele din buletin si i-a gasit.Oamenii au fost oripilati ca buletinele lor predate la una dintre primariile din zona au fost pur si simplu aruncate pe camp. Aceste exemple demonstreaza faptul ca securizarea datelor lasa de dorit la noi si ca sunt oameni care trateaza cu usurinta informatiile confidentiale oficiale si individuale.

In mod cert ca intr-o institutie in care sunt aruncate intregi documente importante nu se practica politica securitatii. Cu buletinele acelea de pe camp, unele fiind inca valabile, se puteau face credite in numele titularilor, se puteau comite infractiuni la locul carora era lasat ca pista falsa un astfel de buletin.

Firma care doreste certificatul care atesta securizarea datelor este initiata in acesta politica de securizare a datelor in mediul real, fizic, dar si in cel electronic.Informatiile circula cu o viteza uimitoare in forma printata si virtuala. Uneori cel care da un numar de telefon fara sa anunte posesorul sau sa ii ceara acordul ori face cunoscuta adresa acestuia, nu constientizeaza raul pe care il face.Transmiterea datelor personale ale unei persoane echivaleaza cu un atentat la intimitatea sa la care are dreptul orice om.

In calitate de clienti, vom sta cat mai departe de firmele care se folosesc de datele noastre personale. Increderea se castiga si mai nou, ea poate fi certificata.Dupa cum o persoana care urmeaza cursurile unei facultati primeste diploma de licenta care certifica fara drept de apel competentele sale in domeniu, firmele care poseda certificare iso 27001, demonstreaza certe competente in securizarea datelor propriilor angajati si ale firmelor cu care vin in contact.
Fie ca detii sau conduci o firma aflata in plin avant sau care se afla abia la inceput, nu ignora acest document, care este girantul tau in relatia cu cei din jur.

Cauta o oferta obtinere certificare iso 27001 rapida.
Actul demonstreaza ca nu se scurg informatii de la tine, ca inchizi cu atentie si permanent robinetele confidentialitatii.Pentru actele care contin informatii, dar nu mai sunt de actualitate foloseste instrumente care distrug documentele inainte de a fi puse la cos, astfel incat sa nu mai poata fi citite sau reconstituite!
Nu este o solutie sigura sa rupi in bucatele un raport de activitate sau o cerere (in care apare adresa solicitantului), fiindca ne aducem aminte cum luam biletelul rupt de colegul din cos si reconstituiam opera, apoi o citeam cu satisfactie, cand eram elevi.

Alege firme de incredere si solicita certificatul iso pe care ti l-am prezentat sa fii sigur ca:
-informatiile schimbate intre parti sunt securizate. Nimeni nu va citi e-mailurile de la tine, in afara adresantului, niciun oportunist nu va afla de la partenerul tau adresa de e-mail sau numarul de telefon, sa te abordeze fara consimtamantul tau.

-mediul de desfasurare a activitatii este unul al sigurantei pe toate planurile.
-sunt identificati si eliminati in totalitate factorii de risc care ar duce la scurgerea de informatii
-bunurilor, angajatilor, clientilor, directorilor si altor parti interesate nu sunt amenintate sub nicio forma
-capitalul de incredere este in crestere si bivalent
-imaginea companiei este perfecta. Un parteneriat cu aceasta reprezinta un punct forte.
-concurenta va fi devansata.
-creste gradul de multumire al clientilor pornind de la securizarea datelor si simultan cu acesta beneficiile unitatii.

Increderea se castiga greu, fiindca toate calitatile unui prieten sau partener trebuie sa fie demonstrate in mod practic. Certificarile nu sunt simple hartii, fiindca pleaca de la schimbarea in bine si au capacitatea de a produce schimbari in mai bine.Datorita lor activitatea firmelor isi mentine caracterul perfectibil in mod constant. Prezenta unei certificari iso pe site-ul sau la sediul unei firme face minuni si nici nu se obtine greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *