Niciodata nu este prea tarziu sau prea devreme sa incepi sa gatesti, pentru ca aceasta activitate se poate face de catre oricine indiferent de varsta sau sex. Gatitul nu este doar o parte utila a vietii, ci reprezinta o modalitate de relaxare ce se ridica la rand de arta. In plus, mancarea gatita in casa este mai sanatoasa decat cea din oras. Asadar, improvizand si exersand cu siguranta vei reusi sa gatesti o mancare apetisanta.
Gatitul poate fi o adevarata placere daca ai timpul si ingredientele necesare. Este destul de simplu sa prepari o masa gustoasa, chiar daca esti incepator daca alegi retete simple si nu te complici. In plus, ai siguranta ca folosesti mereu ingrediente proaspete care iti garanteaza ca obtii o mancare sanatoasa si intocmai gustul dorit.
Gatitul acasa reprezinta o modalitate de a invata si de a-ti dezvolta abilitatile de gătit. Pe langa faptul ca poti gati o larga diversitate de mancaruri este si mai comod uneori. Cele mai scumpe orase din Europa pentru a manca la restaurant sunt Geneva, Zurich si Paris, care insumeaza o medie de 150-200 euro cina de 2 persoane. Cele mai ieftine orase unde poti manca la restaurant sunt Sofia, Budapesta si Varsovia, unde sunt suficienti 30-50 euro pentru o cina de 2 persoane.
Studiile care analizeaza costul vietii in diferite orase din lume, a constatat ca media cheltuielilor pentru o masa de 2 persoane la un restaurant de nivel mediu se situeaza intre 40-100 euro. In restaurantele de lux, cheltuielile pot sa depaseasca cu mult aceste cifre. Facand o comparatie intre cele 2 optiuni, gatitul acasa sau mancatul la restaurant, prima optiune ofera o multime de avantaje, in special financiare.
Alegerea de a manca la restaurant sau a gati acasa depinde de preferintele personale, de buget si de timpul disponibil. Cu siguranta, in diferite momente ale vietii ne afla in ipostaze diverse de aceea merita sa ne bucuram de avantajele fiecareia.
In ceea ce priveste investitia europenilor in cursurile de gatit studiile arata ca multi dintre ei participa la alte activitati culinare organizate. In Anglia spre exemplu, s-a demonstrat faptul ca peste 45% din populatie alege gateasca acasa iar adultii petrec in jur de 6 ore saptamanal gătind.
Un alt studiu subliniaza faptul ca un procent de 66% din europeni gatesc acasa cel putin o data pe saptamana, iar 38% participa la cursuri de gatit
Asadar, pentru a-ti dezvolta abilitatile de gatit este important sa ai o atitudine pozitiva, dorinta de a invata, sa respecti regulile si sa exersezi cat mai mult. Pasiunea pe care o investesti in ceea ce faci este cea care iti asigura succesul in orice efort. Concentrati-va asupra fiecarui pas pe care trebuie sa-l parcurgeti, incepeti cu retete simple si nu va dezamagiti daca la inceput rezultatul este nesatisfacator.
Mergeti cu pasi mici dar siguri, pentru a stapani mai intai procedura prin care se pregatesc alimentele de baza si veti observa ca veti gati cu incredere in momentul in care va simtiti pe deplin pregatiti. Alegeti cele mai proaspete ingrediente deoarece calitatea acestora face diferenta dintre reusita si esec.