Despre pasii importanti pe care i-a facut pana in prezent tehnologia nu e nimic de spus. Revolutia pe care aceasta a generat-o insa, mai ales prin raspandirea masiva de fake news e un alt subiect, unul care este reprezentarea clara a faptului ca societatea a ajuns sa transforme astazi adevarul, prin stiri, intr-o notiune relativa.
Avand in vedere modul in care decurg lucrurile la ora actuala din acest punct de vedere, se poate spune ca stirile fake sunt un adevarat fenomen, cu efecte direct si vizibile asupra societatii. In urma unei studieri aprofundate a acestuia, oricine va ajunge la aceleasi concluzii.
Prin tehnologie tot mai multi aleg sa isi urmareasca interesele proprii, fara a mai conta pentru ei ca asta poate reprezenta spalare pe creier, la un nivel destul de serios. Evolutia tehnologiei si metodele de promovare in digital media nu ar trebui sa fie folosite in directia gresita in care o fac multi, cu toate ca daca e sa o gandim logic, exista o explicatie destul de complexa pentru care se intampla asta. Poate in trecut nu se intampla online, pentru ca nu exista aceasta evolutie, insa nu era un fenomen neintalnit. Cine nu a auzit tot felul de idei parca rupte din povesti pe care le spuneau primii Homo Sapiens cand se intorceau de la vanatoare…
Fake news si retelele de socializare
La baza felului in care societatea consuma continutul stirilor false stau retelele de socializare, prin care sunt share-uite masiv. Chiar daca putini dintre noi isi dau seama, sunt de fapt cele care dicteaza in mare parte modul in care consumam stiri, felul in care acestea isi gasesc receptori. Randamentul pe care il dau este unul uluitor. Cand un cont de socializare devine faimos, stirile distribuite vor prinde la public si asa se pot raspandi stirile fake.
Iata deci cum poate disparea filtrul rational uman, care e inlocuit tot mai mult de algoritmi. Nici nu iti imaginezi cate stiri indoielnice sunt raspandite publicului, nefiltrate fiind.Esti cel care poate face diferenta cand vine vorba de stiri reale si fake news. Cum? Tu alegi ce citesti si care este sursa ta zilnica de stiri. Indiferent ca e vorba de stiri tech, economice, politice sau internationale, informatiile care ajung la tine pot fi insemnat denaturate.
Pentru ca nu vrei sa citesti stiri eronate, adica sa iti pierzi timpul „afland” noutati care nu sunt verificate si nici nu iti folosesc, e necesar sa te orientezi dupa o platforma de stiri care e axata pe raspandirea de stiri de actualitate, verificate, deci de incredere.
Site-uri precum momentum.co.ro sunt ceea ce trebuie sa urmaresti ca sa afli ceea ce se petrece in jurul tau, in functie de domeniul de interes, cu informatii compacte, la obiect.Ramai surprins cate pagini distribuie stiri care sunt total pe langa subiect, dar atrag prin titlurile strategice pe care le au. Despre cum trebuie sa se prezinte o astfel de platforma poti afla mai simplu accesand momentum.co.ro, un site bine structurat, care te duce usor exact unde vrei sa ajungi.