E-mailuri pe care ar trebui sa le trimiti saptamanal pentru a fi un bun profesionist

O simpla casuta de e-mail poate schimba multe in ceea ce priveste perceptia despre viata si un simplu mesaj venit la momentul potrivit iti schimba radical starea de spirit.Toti cei care au un cont de e-mail beneficiaza de diferite modalitati prin care pot avansa in cariera, aisi pot arata recunostinta fata de colegi  sau isi pot prioritiza munca zilnica.

Pentru multi un e-mail este folosit doar in scop strict tranzactional, pentru a comunica ceva unei alte persoane. Dar e-mailul poate fi folosit si pentru a se face remarcat printre mesajele electronice plictisitoare.

Daca cineva isi rezerva cateva clipe saptamanal sa trimita cateva e-mailuri, aceste simple mesaje electronice vor avea un rol extrem de important in intarirea relatiilor si concentrarea pe oportunitati. Acestea nu solicita mult timp pentru redactare si se dovedesc a fi foarte eficiente.

E-mailul este o unealta folosita de foarte multi dintre noi pentru ca mereu asteptam sa vedem ce mesaje noi avem in inbox. Iata care sunt cele mai fructuoase e-mailuri :

  1. Un e-mail in care spui „multumesc”

Cu siguranta te-ai simti minunat daca ai deschide casuta de e-mail si ai vedea un mesaj de multumire de la o cunostinta care te roaga sa o ajuti cu un share. Cu siguranta acest email iti va face ziua mai buna.

Oamenii vor sa se simtă apreciati si asteapta mereu acel moment in care sa vada ca sunt pretuiti. Cat de mult conteaza sa spui unei persoane  „Multumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ai aratat in timpul acelui ultim mare proiect” sau „Ma bucur ca avem oportunitatea de a lucra impreuna ”. Aceste cuvinte au un impact pozitiv asupra starii de bine.

  • Un e-mail catre o persoana pe care o admiri

Prin intermediul mesajelor poti construi relatii stranse cu diferiti oameni. Trimite un e-mail cuiva care te-a inspirat prin munca sa si beneficiaza de noi oportunitati. Oamenii pe care-i admiram ne devin prieteni, daca stim cum sa-i apropiem cat mai mult.

  • Un e-mail care ridica moralul cuiva

Este important sa amintesti cuiva ca ii urmaresti cu interes munca si ca admiri modul in care a evoluat in ultima perioada. Un asemenea mesaj este uneori mai important decat o incurajare venita din partea unui prieten. Atunci cand primesti un astfel de mail de la un strain acesta iti poate marca intreaga existenta.

  • Un e-mail catre o persoana pe care abia ai intalnit-o

Atunci cand vine vorba de noi oportunitati, „legaturile slabe” devin mai importante decat „legaturile puternice”, pentru ca relatia dintre cei care se vad frecvent este dominata de aceleasi discutii. Ia contact cu o persoana intalnita recent la un training si intra in conversatie, deoarece toti avem nevoie de mai multi ochi care sa ne vegheze.

  • Un e-mail catre un fost coleg de munca sau scoala

Trimite mail-uri fostilor colegi de liceu pentru ca este o modalitate buna de a relua legatura cu ei si de a-ti face noi prieteni. Aduna-ti cuvintele intr-un mesaj pentru a vedea ce mai fac oamenii cu care obisnuiai sa lucrezi. In acest fel, ramai conectat si la lucrurile care se intampla in domeniul tau de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *