Despre Volkswagen

Volkswagen este unul dintre cei mai de succes producatori de automobile din istoria industriei auto. Cuvantul Volkswagen inseamna „Masina Poporului” in germana, care este un nume potrivit, deoarece constructorul german a creat unul dintre cele mai populare modele de serie din istorie, VW Beetle. Cand vine vorba de segmentul de masini fiabile si accesibile, modelele Volkswagen sunt lideri pe pietele de pe toate continentele.

Cu toate acestea, renumita companie ofera unele dintre cele mai exclusiviste vehicule, masina de inchiriat VW Passat,care este aproape maximul pe care il puteti obtine de la un vehicul obisnuit de productie. Astazi, Volkswagen este una dintre cele mai cunoscute branduri de automobile; cea mai mare parte a succesului sau provine din recunoasterea si familiarizarea marcii.

Povestea lor incepe in orasul Berna, Germania, in 1933. Cancelarul german Adolf Hitler, reprezentantul Daimler-Benz, Jakob Verlin, inventatorul si dezvoltatorul faimos, Ferdinand Porsche, au avut o discutie cu privire la viitorul automobilului german. Cancelarul a cerut producatorilor germani de vehicule sa dezvolte o „masina mica potrivita”. Hitler a sustinut dezvoltarea unei masini ieftine si de incredere de o calitate decenta, care ar trebui sa fie accesibila pentru fiecare persoana care lucreaza.

In cele din urma, in 1934, Porsche a prezentat cel mai bun design si a primit contractul. Noua masina a fost numita in consecinta: „Masina Poporului” (in limba germana: „Volks-Wagen”).Exista un motiv, de ce Ferdinand Porsche este considerat un constructor legendar. I-au luat doar zece luni pentru a dezvolta un prototip care sa indeplineasca toate cerintele. Noua masina a fost numita Volkswagen Type 1, dar este mai bine cunoscut sub numele de Volkswagen Beetle.

Volkswagen Beetle a devenit cea mai bine vanduta masina din istorie in deceniile urmatoare. A fost produsa si comercializata de producatorul german Volkswagen (VW) intre anii 1938 si 2003. Potrivit statisticilor oficiale, 21.549.464 VW Beetles au parasit fabrica intre 1938 si 2003.
Cererea pentru Beetle-ul Volkswagen a crescut foarte repede. In 1955, Volkswagen a fost oferit in peste 150 de tari din intreaga lume.

Volkswagen este o alegere populara cand vine vorba de prestigiosul premiu „Masina europeana a anului”. In 1992, Volkswagen Golf a fost premiat cu titlul de masina europeana a anului; in 2010, Volkswagen Polo a fost ales ca castigator al premiului „Masina europeana a anului”; in 2013, urmatoarea generatie Volkswagen Golf a revendicat acelasi titlu.

Pana in 1950, Volkswagen a produs peste 100.000 de automobile. In 1951, numarul a fost de 500.000; iar la 5 august 1955, producatorul german de automobile a organizat o ceremonie solemna pentru a marca lansarea Volkswagen-ului un milion.Grupul Volkswagen participa activ la diferite activitati de afaceri. De exemplu, gigantul german de automobile produce motoare diesel marine cu diametru mare, turbocompresoare, turbine cu gaz si abur, compresoare si reactoare chimice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *