Design de interior. Tendințele anului 2018 în opinia Adelei Pârvu

Pasiunea sa pentru design a pornit dintr-o joacă. I-a plăcut de mică să picteze, își amintește cum decupa imagini cu birouri din revistele de la acea vreme și, pe măsură ce anii au trecut, a ajuns la presă, iar apoi la domeniul casa și grădina. De ceva vreme, se bucură că poate face ceea ce îi place și, în același timp, poate să ajute oameni nevoiași, alături de colegii din emisiunea Visuri la Cheie (Pro TV). Am rugat-o pe Adela Pârvu să ne vorbească despre tendințele anului 2018 în materie de design interior, despre culorile la modă și despre cum ar trebui să arate casa în care fiecare dintre noi să se simtă ACASĂ.

Care sunt tendințele pentru 2018, în designul interior și îngrijirea casei?

Pentru prima dată nu se mai vorbește despre trenduri în domeniul designului interior, ci despre mega trenduri. Ce înseamnă asta? Faptul că gradul de personalizare al caselor este foarte mare, iar oamenii își doresc deseori să combine lucrurile, obiectele create cu un design specific pentru a-și contura ambientul propriei locuințe. Mega trendurile sunt strâns legate de schimbările socio-economice. Se vorbește despre Neo-ecologie, care înseamnă nu doar a folosi materiale reciclabile sau prietenoase mediului, ci de a integra în viața de zi cu zi tehnologie prietenoasă mediului, cu un consum mic de energie.

Dar poate cel mai important aspect al acestui megatrend este grija oamenilor față de proveniența materiilor prime din care se fabrică obiectele. Oamenii vor să fie informați că ceea ce cumpără nu provine în urma exploatării iresponsabile a resurselor sau a exploatării umane. În acest context, casele inteligente sunt în atenția oamenilor care-și doresc confort, dar sunt atenți și la resursele consumate pentru a-l obține, și la partea etică, morală din procesul de fabricare. Decorul? Unul inspirat de stilul scandinav, unde obiectele sunt puține, dar confortabile, un soi de strict necesar care lasă loc informației propagată online să curgă în viețile oamenilor.

Citeste continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *