Romantik

Un blog cu atitudine
Monden / Lifestyle

Cum se face o cafea Dalgona ?

Daca nu ai auzit pana acum de cafeaua Dalgona este momentul sa afli cateva informatii importante pentru a te bucura din plin de savoare si relaxare. Este vorba despre o cafea bine batuta pana ce se face spuma si va avea o textura densa si cremoasa. Simte gustul bun al cafelei delicioase in fiecare dimineata si primeste doza de energie necesara.

Are la baza ingrediente simple, cum ar fi : cafea instant, zahar, apa fierbinte si lapte. Ceea ce este cu adevarat special la aceasta cafea se refera la tehnica deosebita care ii confera un plus de savoare. Oameni din toata lumea consuma cafea Dalgona. Se poate consuma atat rece cat si calda, pentru ca este la fel de buna si gustoasa.

Numele „dalgona” provine de la o gustare stradala care se obisnuia sa fie servita in Coreea cu multi ani in urma. Cuvantul „Dalgona”, provine de la un cuvant corean care se traduce prin „este dulce” si este vanduta si astazi de vanzatorii ambulanti din Coreea.

Aceasta are un gust dulceag similar cu cel al caramelului cu fagure de miere. Cafeaua Dalgona se face din cafea instant batuta, indulcita si frecata foarte bine pana ce devine o spuma densa.

Aceasta cafea a devenit extrem de populara datorita actorului coreean Jung Il-woo, care a consumat bautura in timpul unui mukbang in Macao, in cadrul unei emisiuni numite „Star’s Top Recipe at Fun-Staurant”. Dalgona Coffee a devenit extrem de cunoscuta incepand din 2020, cand a inceput sa se raspandească in intreaga lume. Pe Tik Tok a devenit virala si s-a bucurat de admiratia a peste 2.000.000 de vizitatori, iar hashag-ul #dalgonacoffeechallenge de pe TikTok are peste 17.000.000 de vizualizări.

Iata care sunt ingredientele necesare pentru a obtine o cafea Dalgona :

  • 1 lingura de cafea instant
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de apa calda
  • 1 cana de lapte, rece sau cald
  • cuburi de gheata

Amesteca bine cafeaua instant, zaharul si apa fierbinte cu ajutorul unui mixer vertical sau mixer special pentru spuma de lapte. Bate la viteza mare pana cand amestecul de cafea va avea asepctul unor albuse batute spuma. Poti sa bati si cu telul doar ca va dura ceva mai mult timp.

Pune apoi cuburile de gheata intr-o cana si toarna laptele rece. Daca faci o cafea calda, incalzeste laptele si nu mai adauga gheata. Pune cafeaua batuta deasupra laptelui si vei obtine un aspect absolut minunat.

Daca faci o cantitate mai mare de cafea Dalgona, poti sa o pastrezi la frigider pentru cateva zile intr-un recipient care se inchide etans, dar nu adauga lapte in continut.

O cafea Dalgona Coffee are aproape 300 de calorii o cana, datorita continutului de zahar, ceea ce echivaleaza cu 3 cappuccino-uri standard. Totusi merita sa savurezi aceasta cafea cel putin in weekend, pentru ca are un gust foarte bun si apetisant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *