Cum alegem cel mai frumos trusou de botez?

Crestinarea unui nou-nascut este un moment extrem de important pentru parintii acestuia si pentru familie. Crestinarea este un moment plin de semnificatie si care trebuie organizat in cele mai mici detalii pentru ca totul sa decurga impecabil. Din acest punct de vedere un rol foarte important in ziua botezului il au nasii. Acestia mai sunt considerati ca fiind parintii spirituali ai bebelusului care urmeaza sa fie crestinat.

Dincolo de rolul din ziua botezului pe care trebuie sa il aiba perechea de nasi, acestia trebuie sa se pregateasca pentru un astfel de eveniment cu un trusou pentru botez. Acest accesoriu este indispensabil pentru ca botezul sa fie o reusita si totul sa decurga conform traditiilor. In ceea ce urmeaza vei putea regasi care sunt acele aspecte asupra carora trebuie sa te opresti atunci cand ai acceptat invitatia de a te regasi in postura unei perechi de nasi la botezul unui nou-nascut.

Ce gasim intr-un trusou de botez?

Fie ca vorbim despre botezul unui baietel sau al unei fetite, din cadrul unui trusou trebuie sa nu lipseasca urmatoarele elemente: prosopul cu care este sters bebelusului, prosopul pentru stergerea mainilor preotului care oficiaza botezul, recipientul pentru pastrarea mirului folosit de preot, fasa pentru a acoperi corpul bebelusului, panza folosita pentru mir, o batistuta pentru nou-nascut si un sapun pentru a fi folosit de parintii nou-nascutului. Toate aceste elemente trebuie sa se regasesca intr-un trusou botez baiat sau intr-un trusou de botez pentru fetite.

Mai mult, pentru un plus de eleganta, perechea de nasi poate opta pentru a introduce toate aceste elemente intr-o cutie special destinata pentru trusoul de botez. Cutia poate sa fie personalizata cu data marelui eveniment sau cu numele bebelusului care urmeaza sa fie crestinat. De asemenea, alaturi de trusoul pentru botez nasii trebuie obligatoriu sa aiba o lumanare de botez. Toate elementele care se regasesc in cadrul unui trusou pentru botez au un rol clar stabilit in etapele botezului la biserica.

Criterii de luat in considerare in alegerea trusoului

Indiferent daca esti in cautarea unui trusou botez baiat sau a unui trusou pentru fetite este important sa ai in vedere anumite aspecte in alegerea celui mai potrivit astfel de accesoriu. In primul rand ne referim la culoarea trusoului. Culoarea trebuie sa se potriveasca perfect cu preferintele parintilor in ceea ce inseamna organizarea evenimentului, dar si cu sexul bebelusului.

Un al doilea aspect asupra caruia trebuie sa te opresti atunci cand urmeaza sa alegi un trusou de botez se refera la calitatea materialelor folosite. Fiind vorba despre un eveniment major in viata unei familii, trusoul pentru botez trebuie sa propuna calitate superioara pentru toate elementele care se regasesc in acesta.

Tocmai de aceea este indicat sa nu faci rabat de la calitate chiar daca acest lucru presupune un cost mai mare pentru achizitionarea trusoului pentru botez.Un alt aspect in alegerea unui trusou botez baiat sau pentru fetite se refera la posibilitatea de personaliza sau nu trusoul. Aceasta optiune ramane la alegerea parintilor sau a perechilor de nasi care urmeaza sa ofere trusoul pentru botez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *