Criza de identitate si cum o poti gestiona

Daca ai simtit uneori ca nu intelegi care este rolul tau pe lume sau mai bine zis care este scopul propriu, s-ar putea sa ai o criza de identitate fara sa-ti dai seama de acest lucru. Daca simti ca esti cuprins de aceste sentimente este important sa verifici care sunt cauzele provocatoare pentru a gasi modalitatea prin care poti sa solutionezi aceasta problema.

Recunoasterea Crizei de Identitate

O criza de identitate poate sa doboare obiectivele si valorile vietii, insa atunci cand nu constientizezi ca treci prin aceste senzatii neplacute, situatia se inrautateste. Prin urmare, este important sa realizezi ceea ce ti se intampla si sa cauti semnele declansatoare.

Schimbarea tiparelor nedorite

Oamenii trec deseori prin aceste senzatii atunci cand personalitatea este in schimbare iar o criza de personalitate te face sa te confrunti cu diferite situatii din viata ta care te ajuta sa cresti ca persoana. Pentru a-ti da seama daca te afli sau nu intr-o criza de identitate, este important sa vezi daca repeti aceleasi tipare in viata ta. Daca acestea nu se schimba pentru ca iei decizii gresite de fiecare data, trebuie sa iesi din ritm si sa schimbi tiparul care iti face rau.

Impactul Asupra Relatiilor Interpersonale

Daca observi ca oamenii de alaturi te percep total diferit, inseamna ca ai o un conflict cu interiorul tau si nu stii de fapt cine esti. Atunci cand oamenii iti atrag atentia ca nu stii sa asculti inseamna ca nu poti sa recunosti emotiile celorlalti si nu rezonezi cu propriile tale experiente.

Stabilirea obiectivelor de viata

Toti trebuie sa ne stabilim un obiectiv in viata, indiferent daca ne multumim sau nu cu putin. Este important sa te ghidezi in viata nu doar dupa ce trebuie sa faci, ci si dupa ceea ce iti doresti pentru a-ti multumi sufletul cu adevarat.

Depresie, anxietate si pierderea stimei de sine

De cele mai multe ori, oamenii care au o criza de identitate si intra intr-o stare de depresie si anxietate si isi pierd stima de sine. In acelasi timp, se simt pierduti si nu mai gasesc niciun punct de sprijin, pentru ca nu mai stiu cum sa-si defineasca sentimentul de sine si este foarte greu sa se regaseasca. In aceasta situatie, oamenii se simt nesiguri si nelinistiti si au o criza de identitate.

Gasirea unui nou hobby

Pentru a solutiona cat mai usor problema este important sa-ti gasesti un nou hobby, o activitate care iti ofera placere in adevaratul sens al cuvantului. Acesta te invata sa intelegi din nou ce inseamna bucuria si entuziasmul. Este nevoie de un efort sustinut pentru a gestiona aceasta situatie in mod util si a te repozitiona pe drumul corect al vietii tale.

Gasirea unui rost si stabilirea obiectivelor

Trebuie sa gasesti un rost in tot ceea ce faci si sa ai un obiectiv bine stabilit, sa te trezesti cu bucurie dimineata si sa vrei sa mergi mai departe cu optimism. Acum este momentul sa faci o schimbare in viata ta pentru a-ti putea intelege mai bine emotiile si sentimentele, si pentru a-ti castiga stima fata de propria persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *