Consultatia neurologica si cand este recomandata aceasta evaluare medicala de specialitate

Bolile neurologice au un impact semnificativ asupra unui numar tot mai mare de persoane. In acest context nu este deloc surprinzator faptul ca tot mai multa lume apeleaza la specialistii in neurologie pentru a preveni astfel de afectiuni sau pentru a urma un tratament care sa diminueze pe cat posibil efectele negative ale acestor afectiuni neurodegenerative.

Pentru a primi un diagnostic corect, este nevoie sa te adresezi unui medic specializat in neurologie Bucuresti. Intr-un cabinet sau centru medical specializat, vei putea beneficia de o consultatie neurologica si in cele din urma sa stii care este starea de sanatate din punct de vedere neurologic. O astfel de consultatie poate fi propria decizie sau poate veni in urma unei recomandari venite din partea unui medic generalist.

Aspecte in cazul afectiunilor neurologice

Sistemul nervos al organismului este compus din sistemul nervos central si cel nervos periferic. Ne referim la un ansamblu complex care include maduva spinarii si creierul. In momentul in care acestea sunt afectate din diferite motive si nu mai functioneaza in parametrii optimi, discutam despre diferite boli, tulburari sau leziuni ale sistemului nervos.

Pentru ca acestea sa fie identificate si sa fie cunoscut stadiul bolilor respective, este nevoie de o consultatie de specialitate. In cadrul unei astfel de consultatii se urmeaza mai multe etape. Prima etapa se refera la discutia dintre medicul neurolog si pacient. Uneori se poate ca aceasta discutie sa implice si persoane apropiate din anturajul pacientului, pentru ca medicul sa cunoasca cat mai multe detalii exacte si pe care pacientul le poate omite.

Etapa a doua implica evaluarea starii neurologice a pacientului si supunerea la anumite teste stimulii musculari, stimulii nervilor pacientului, dar si reactiile pe care sistemul nervos al pacientului le poate avea la astfel de stimuli externi. In cele din urma regasim a treia etapa, si anume aceea in care se efectueaza investigatii suplimentare complexe in cazul pacientului.

Aceste investigatii suplimentare au rolul de a asigura medicul ca va avea informatiile complete pentru a putea sa puna diagnosticul precis. In urma tuturor acestor etape in consultatia neurologica, medicul specialist va putea stabili cu o mare precizie daca exista vreo afectiune neurodengerativa care necesita tinerea sub supraveghere a pacientului sau daca este necesar un tratament care sa incetineasca avansarea bolii diagnosticate. Toate aceste etape sunt efectuate intr-un cabinet specializat in neurologie Bucuresti.

Cand te adresezi unui medic neurolog?

Exista diferite situatii in care trebuie sau este recomandat sa apelezi la un medic neurolog. Printre manifestarile sau simptomele care trebuie sa te indrume spre o consultatie de specialitate regasim durerile de cap severe, durerile de cap frecvente si foarte puternice, durerile cronice, stari de ameteala frecventa, dezechilibrul, vertijul, amorteala din membre, furnicaturile, slabiciunea in anumite parti ale corpului, slabiciunea musculara, slabiciunile la miscare sau dificultatea la mers.

Merita amintite printre manifestarile care recomanda programarea pentru neurologie Bucuresti si problemele cu vederea, convulsiile, problemele de memorie sau confuzia frecventa. Oricare dintre acestea pot indica existenta sau debutul unei afectiuni neurologice care necesita o evaluare de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *