Cleanrecycle.ro te ajuta sa progresezi!

Reciclarea deseurilor intr-o societate nu poate aduce decat lucruri pozitive de care se pot bucura toti locuitori in comun. Cei care aleg sa urmeze procesul tarilor occidentale de reciclare, pot sta linistiti, deoarece pe viitor nu vor trebuie sa se ingrijoreze de nori toxici sau ploaie acida.

In fiecare zi, mii de romani arunca deseuri, pe care multe companii de reciclare precum Cleanrecycle.ro le pot prelucra in materii prima. Astfel, se evita si procesul de poluare care se pare ca ia din ce in ce mai mult amploare mai ales in orasele mari.

Hartia si cartonul pe care le colectezi selectiv sunt preluate de un centru de colectare, presate in baloti si transportate catre fabrica de reciclat. Un prim proces in reciclarea acestora este separarea la fabrica pe tipuri de hartie si calitate. Apoi, hartia este trecuta printr-un proces chimic care implica spalarea cu detergenti, pentru a indeparta cernelurile, foliile de plastic, capse, lipici sau alte impuritati. De aici, rezulta o pasta, care este presata si intinsa.

Rezulta niste role mari de hartie, care sunt transformate in cutii sau folosite in procesul de productie pentru materiale noi. Tehnologia pentru sortare este digitala si se face pe baza de laser si raze-X. Totodata, sticla este sortata pe diferite culori, apoi este zdrobita in bucati mai mici, numite „cioburi”. Aceste cioburi sunt pregatite sa fie amestecate cu alte materii prime.

Cioburile de sticla sunt zdrobite si topite, apoi turnate in produse noi cum ar fi borcane sau sticle. Sticla mai poate fi utilizata la fabricarea caramizilor sau in scopuri decorative. Sticla nu se degradeaza prin procesul de reciclare, astfel incat poate fi reciclata la infinit, la fel ca si aluminiul.

Unul din cele mai intrebuintate materiale din lume este plasticul. Prin colectarea si reciclarea plasticului, putem sa evitam consumul de resurse naturale si sa protejam mediul inconjurator. Suntem obisnuiti cu simbolul reciclarii format dintr-un triunghi de sageti, insa pentru plastic putem diferentia si tipul acestuia, prin codul inserat in interiorul semnului reciclarii. Plasticele de tip #1 si tip #2 sunt cel mai frecvent utilizate sub forma de sticla de bauturi, pentru ca sunt plastice nu foarte scumpe, usoare, incasabile si usor de reciclat.

Reciclati cu cap pentru un proges vizibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *