Cele mai frumoase locuri de vizitat din Istanbul

Turcia este o tara frumoasa care ofera turistilor multe obiective turistice cu adevarat celebre si ii incanta prin arhitectura, gastronomie si traditii. Iata care sunt locurile pe care nu trebuie sa le ratezi : Hagia Sophia Grand Bazaar din Istanbul, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Moscheea Suleymaniye, Piata Taksim, Bazilica Cisterna Fener & Balat.

Cel mai mare oras din Europa este Istanbul. Acesta vibreaza de viata zi si noapte si reprezinta un loc de atractie pentru vizitatori. O mare parte a orasului se afla pe continentul asiatic, iar cateva procente in Europa, ceea ce il facecu adevarat unic. Acesta este un oras interesant care are multe de oferit calatorilor din intreaga lume. Aici exista multe bazaruri aglomerate, cartiere vechi cu atmosfera infloritoare si viata de noapte.

Hagia Sophia la inceputuri a fost o biserica crestina iar apoi a devenit o moschee. In 1985 a facut parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Aceasta are o cupola principala uriasa de 32 de metri care se sprijina pe pendentive. Datorita arhitecturii definitorii, Hagia Sophia a ramas cu adevarat unica.

Grand Bazaar din Istanbul este un alt obiectiv important. Aici se regasesc aproximativ 15 milioane de vanatori de chilipiruri si este locul ideal unde poti face o pauza de kebab si o ceasca de cafea turceasca. Moscheea Albastra este o casa de cult activa si astazi. Aceasta este inchisa vizitatorilor in timpul celor cinci ore zilnice de rugaciune pentru musulmani.

Aici se pot vedea cele 20.000 de placi ceramice in diverse modele de lalele si 200 de vitralii, toate cu design complicat. Palatul Topkapi este una dintre cele mai frumoase locuri care combina istoria cu peisajele uimitoare.

Topkapi este unul dintre cele mai mari palate existente din lume. In 1924, palatul a devenit un muzeu care expune o vasta colectie de arta, portelan, bijuterii, manuscrisesși alte comori ale Imperiului Otoman.

Palatul Dolmabahce a fost deseori comparat cu Palatul Versailles. Este realizat din 14 tone de foi de aur, fiind cel mai fermecator palat al Turciei ce imbina arhitectura traditionala otomana cu stilurile europene de neoclasic, baroc si rococo.

Moscheea Suleymaniye ofera un sentiment inaltator de liniste sufleteasca si spiritualitate. Asta este intr-adevar magnifica si se remarca prin arhitecturi islamice si bizantine. Moscheea este marcata de patru minarete, ceea ce indica faptul ca a fost construita de un sultan.

Piata Taksim reprezinta inima Istanbulului modern si este inconjurata de nenumarate magazine si restaurante, hoteluri si situri istorice. Aceasta gazduieste o multime de evenimente publice, de la parade la proteste. Tot aici se afla si Moscheea Taksim.

Bazilica Cisterna ofera locuitorilor din Istanbul apa inca din secolul al VI-lea. Turistii pot vedea aici tehnologia folosita de vechii romani pentru a construi aceasta minune arhitecturala. Cisterna subterana, ce afla in apropiere de Moscheea Albastra mai poarta denumirea si de Palatul Scufundat, deoarece rezervorul contine pana la 2,8 milioane de metri cubi de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *