Ce greseli ar trebui sa eviti atunci cand iti faci invitatiile de nunta?

Atunci cand este vorba despre crearea si trimiterea unei invitatii de nunta, procesul nu este similar cu trimiterea unei felicitari prin posta. De aceea, venim cu mai multe sfaturi care sa va fie de ajutor pentru a analiza daca invitatia de nunta este facuta corect. Iata care sunt cele mai comune greseli pe care trebuie sa le evitati.

Punerea orelor de pornire incorecte

Desi ar putea fi tentat sa indici o ora de incepere a ceremoniei care sa fie mai devreme decat ati planificat, ar trebui sa evitati sa faceti asta pe invitatii de nunta. Desi se poate ca invitatii sa se prezinte mai devreme si de cele mai multe ori chiar o fac. Daca intentionati sa incepeti evenimentul la 17:00 puneti aceasta ora si nu alta, caci daca le spuneti o ora care sa fie mai devreme, ei vor ajunge cu mult mai devreme decat ar trebui. De obicei, invitatii isi iau o marja de eroare si ajung cam cu un sfert de ora inainte de ora trecuta pe invitatie.

Omiterea informatiilor necesare pentru invitati

Un invitat bine informat este un invitat fericit asa ca ar trebui sa le oferiti toate informatiile de care au nevoie. Mentionati data, ora si locatia ceremoniei, printre alte detalii care sunt cu adevarat importante pentru invitatiile de nunta. In cazul in care receptia urmeaza sa fie in aceeasi locatie, indica acest lucru pentru a informa oaspetii ca nu trebuie sa se mute in alta locatie. De asemenea, mentionati toate detaliile cum ar fi dress code-ul si alte astfel de informatii care pot veni in ajutorul invitatilor pentru a se prezenta corect. Puteti afla aici ce trebuie sa contina o invitatie pentru a evita sa gresiti.

Invitatiile trimise prea tarziu

Va puteti uita la data nuntii si puteti numa opt saptamani inainte de data evenimentului pentru a anunta. Acesta este cel mai bun termen la care trebuie sa trimiteti invitatiile prin mail pentru a oferi oaspetilor timp suficient sa raspunda si sa faca orice plan de calatorie. Daca aveti si locatia, care nu este neaparat aproape de invitati, ar trebui sa anuntati cu 12 saptaman inainte, astfel incat oaspetii sa nu se simta grabiti si sa poata cauta cele mai bune preturi de calatorie.

Invitatia nu furnizeaza instructiunile RSVP

Nu uitati o data RSVP pe invitatie pentru ca este foarte importanta. Oferiti oaspetilor trei pana la patru saptamani pentru a te anunta daca vor paticipa. Data RSVP ar trebui sa fie cu minim doua saptamani inainte de nunta astfel incat sa poti oferi restaurantului un numar precis de meniuri.

Desigur, ar trebui sa mentionezi si informatii despre cum ar trebui sa raspunda oaspetii la invitatie. Cea mai buna metoda este aceea de a raspunde la un mail sau de a da un telefon de confirmare, iar varianta cu confirmarea prin post ar trebui evitata pentru ca foarte multe persoane nu agreaza metoda aceasta si nici nu au timpul necesar sa trimita plicuri si corespondente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *