Care este cel mai eficient tratament al cearcanelor

Cearcanele, acele cercuri intunecate din jurul ochilor, sunt asociate cu oboseala si imbatranirea. Pacientii care merg la consultatii, au cu totii aceeasi problema; „Arat obosit”, „Nu pot sa ma uit in oglinda dimineata cand ma trezesc” sunt fraze pe care medicii le aud constant.

Din fericire, solutiile medicale si chirurgicale exista atunci cand machiajul si orele de somn nu mai sunt suficiente pentru a ascunde cearcanele. La Clinica Dr. Gad Renert se poate efectua https://www.dr-renert.com/proceduri-faciale/tratamentul-cearcanelor in cel mai eficient mod. Experienta si grija pentru paciente si pacienti a medicului isi spune cuvantul atunci cand rezultatele uimitoare ale interventiilor sunt evidente.

Ce sunt cearcanele?

La unii oameni, cearcanele se pot extinde chiar si pana la nas. Exista multi parametri care au o influenta mai mare sau mai mica asupra aspectului si formarii cearcanelor, cum ar fi aspectul genetic, ereditatea, imbatranirea, dieta, stilul de viata sau chiar somnul, sau mai bine zis lipsa somnului.

Diferitele tipuri de cearcane

Exista diferite tipuri de cearcane si fiecare tip poate beneficia de un anumit tip de tratament sau procedura. Este important sa va cunoasteti tipul de cearcane, sa le cunoasteti originea si, daca este posibil, sa evitati o noua aparitie in viitor. Iata care sunt principalele tipuri de cearcane:

Cearcanele adancite

Aceste tipuri de cearcane formeaza un gol la nivelul pleoapei inferioare. Sunt cauzate, in principal, de imbatranire. Masa grasa a pleoapei se topeste si confera aspectului o imagine scheletica. Prin urmare, tratamentul acestui tip de cearcan va consta in umplerea golului. In anumite cazuri, golul se va extinde chiar si pe valea lacrimilor, si pe pometi care, in caz contrar, din gravitatie, se vor goli si vor cadea.

Cearcan plin

Cearcanul plin este un buzunar care se formeaza sub ochi, la nivelul pleoapei inferioare. De fapt, acest tip de cearcan este un cearcan gol, care este suprasolicitat de buzunarele de grasime. Pentru a-l elimina va trebui sa fie indepartat buzunarul de grasime si sa se completeze golul de mai jos. Imbatranirea fetei este, de asemenea, la originea acestui tip de cearcan.

Cearcane intunecate

Acest tip este intunecat, poate fi albastru, purpuriu sau maro. Este de origine constitutionala si poate fi adesea ereditar. Cearcanul albastru intunecat se gaseste in special pe pielea subtire, care este mai transparenta, dezvaluind circulatia sangelui din aceasta parte a fetei. In ceea ce priveste cearcanul maro, acesta este mai frecvent la persoanele cu pielea intunecata si este cauzat de o acumulare de melalina.

Cearcan mixt

In cele din urma, cearcanul mixt este un tip de cearcan care combina mai multe criterii, cum ar fi cazul unui cearcan scobit si pigmentat. In aparitia acestui tip de cearcan inchis intra in joc mai multi factori. Pot fi genetici, legati de culoarea pielii si imbatranirea fetei. In acest caz, va fi necesar sa se efectueze mai multe tipuri de tratament pentru a le face sa dispara.

Cum scapam de cearcane

In functie de tipul de cearcan, vor fi posibile una sau mai multe solutii. Chirurgia cosmetica are avantajul de a elimina permanent cearcanele intunecate, in timp ce tratamentele estetice fac posibila obtinerea de rezultate foarte bune imediat, fara interventie chirurgicala. Cu toate acestea, este important sa avem incredere in medicul chirurg, care are experienta in acest domeniu si ne poate sfatui cu privire la cea mai buna optiune pentru tratarea cearcanelor.

Daca doriti sa va eliminati permanent cearcanele intunecate prin operatie, va trebui sa apelati la un chirurg precum Gad Renert. Tot aici, pot fi efectuate si alte tratamente ce nu sunt invazive, cu acid hialuronic sau prin peeling.

Cum are loc prima consultatie?

In timpul primei consultatii, medicul va va stabili istoricul medical complet si va va pune intrebari pentru a afla mai multe despre originea problemei. El va va examina apoi pentru a determina cu mai multa certitudine originea cearcanelor intunecate si tratamentele adaptate pentru remedierea acestora. El va sugera apoi mai multe solutii, va explica modul in care fiecare dintre ele functioneaza, avantajele si dezavantajele lor si va avea ocazia sa va raspunda la toate intrebarile. In cadrul acestei consultatii initiale, el va va oferi o estimare detaliata cu privire la costul total al fiecarui tratament.

Daca decideti sa efectuati un tratament pentru a va inlatura cearcanele, medicul va va face o programare 2 saptamani mai tarziu, fie pentru a efectua un tratament cosmetic direct, fie pentru a planifica o interventie, in cazul in care doriti sa apelati la o interventie chirurgicala.

Cu spuneam, cearcanele sunt o parte naturala a procesului de imbatranire. Pe masura ce oamenii imbatranesc, pielea lor devine mai subtire, mai uscata si mai putin elastica si mai putin capabila sa se protejeze de daune. Acest lucru duce la cearcane si la riduri.

Factorii de mediu, cum ar fi fumatul, pot accelera dezvoltarea cearcanelor. De asemenea, expunerea la lumina ultravioleta (UV), de exemplu, prin bai de soare, solar si sporturi in aer liber creste sansa de a dezvolta cearcane si riduri mai devreme.Ar fi bine sa ne protejam mereu ochii cu palarii si ochelari.

Fumatul regulat accelereaza procesul de imbatranire a pielii, din cauza aportului redus de sange al pielii. Alcoolul deshidrateaza pielea, iar pielea uscata are mai multe sanse a capata cearcane si riduri. Iar lipsa odihnei, va scoate la iveala aceste cearcane atat de inestetice.Pentru un chip frumos, fara cearcane, trebuie sa duceti un stil de viata cumpatat si, atunci cand cearcanele s-au instalat, apelati cu incredere la Dr. Gad Renert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *