Bitter suedez –beneficii si contraindicatii

Bitter-ul suedez este un foarte bun detoxifiant dar are si o multime de alte beneficii pentru organism cum ar fi : trateaza diabetul, regleaza pofta de mancare, produce mai multa saliva, elibereaza sucul gastric si indeparteaza constipatia.

Aceasta licoare magica este de fapt o infuzie obtinuta din ingrediente cu gust amar, ce cuprind substante aromatice ce provin dintr-o combinatie de ierburi, radacini, scoarta, fructe, seminte sau flori. Oamenii au folosit plante medicinale pentru tratatrea diverselor afectiuni inca din cele mai vechi timpuri. Cocktailurile de tip bitter se foloseau la nivel global in anii 1700.

Bitter-ul suedez este un amestec de plante, care a aparut in Suedia in secolul al XVII-lea, fiind un elixir amar dar foarte eficient. Acesta poate fi facut din diverse plante amare iar fiecare producator are propria rețetă. Totusi, cele mai comune ingrediente sunt: alcool, papadie, gentiana, pelin, pepene amar, aloe, radacina de brusture, radacina de angelica si hrean.

Pe langa acestea se mai adauga si anumite ierburi si flori cum ar fi: menta, salvie, iarba de lamaie, menta, macris, levantica, musetel, hibiscus, floarea pasiunii si valeriană. Din acest amestec nu lipsesc condimente cum ar fi: scortisoara, cassia, turmeric, cuisoare, cardamom, ardei iute, fenicul, ghimbir, nucsoara, boabe de ienupar, anason stelat, boabe de vanilie si boabe de piper.

Bitterul suedez are nenumarate beneficii, in primul rand in ceea ce priveste sanatatea digestiva. Acesta stimuleaza receptorii din gura si gat, care creste productia de saliva, suc gastric si stimuleaza functiile hepatice. Prin urmare, ajuta la descompunerea grasimilor si are un efect imediat. Alte beneficii sunt :

  • Remediu natural in caz de diabet

Pepenele amar este foarte eficient pentru diabetici deoarece scade nivelul de glucoza din sange. Acesta ar putea ajuta corpul sa elibereze si sa foloseasca insulina.

  • Regleaza pofta de mancare

Cei care consuma ierburi amare, mananca de regula mai putine calorii. Bitter-ul suedez elibereaza hormonii intestinali ce ofera seznatia de satietate. Acesta produce mai multa saliva ce contine enzime si elibereaza mai mult suc gastric ce ajuta la descompunerea alimentelor.

  • Remediu impotriva constipatiei

Bitter-ul suedez contine aloe, un laxativ stimulant pentru ameliorarea constipatiei.

Bitter-urile sunt foarte concentrate iar doza difera in functie de motivul pentru care le folositi. De regula, sunt suficiente cateva picaturi diluate cu apa sau alt lichid, pentru a nu fi prea amare.

Pe langa aceste beneficii, exista si cateva contraindicatii. Tine cont de faptul ca plantele medicinale pot interactiona cu unele medicamente si le poate diminua efectul. Avand in vedere ca bitter-ul contine o multime de plante s-ar putea ca unele dintre acestea sa nu fie sigure pentru anumite afectiuni de sanatate, cum ar fi epilepsia, bolile de rinichi, bolile hepatice sau tensiunea arteriala scăzuta. In plus, unele persoane pot fi alergice la ierburile folosite in bitter. Aceasta licoare nu trebuie folosita de catre femei insarcinate, cele care alapteaza sau copii deoarece sunt adesea infuzate in alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *