6 pasi pentru alegerea rulourilor exterioare

Daca iti doresti sa montezi la ferestre rulouri exterioare, este important sa stii cum poti face alegerea potrivita in acest sens. Avand in vedere faptul ca oferta de astfel de rulouri pentru ferestre este foarte numeroasa si foarte diversificata, in ceea ce urmeaza vei gasi 6 pasi care sa te ajute sa faci alegerea potrivita.

1. Alege tipul de caseta de rulouri potrivita nevoilor tale

Exista mai multe modele de rulouri in functie de caseta acestora, si anume rulouri integrate in fereastra, rulouri care au caseta incastrata sau rulouri care au caseta aplicata. Alegerea acestui detaliu trebuie sa tina cont atat de dorintele in raport cu functionalitatea rulourilor, cat si din perspectiva estetica si a amenajarii interioare.

2. Tine cont de materialul rulourilor exterioare

Un al doilea pas de care trebuie sa tii cont este alegerea materialului pentru rulourile exterioare. Exista varianta rulourilor din PVC, acestea fiind foarte eficiente pentru izolarea termica si fonica de foarte buna calitate. Rulourile exterioare din PVC sunt foarte potrivite pentru toate tipurile de constructii si sunt foarte usor de personalizat. A doua varianta o reprezinta cele din aluminiu, acestea avand o durata de viata mai lunga si un aspect mai modern. Exista si rulouri din lemn, acestea fiind foarte apreciate pentru estetica lor, pentru gradul de izolatie si pentru rezistenta lor. Insa in acelasi timp rulourile din lemn au nevoie de o intretinere mai atenta.

3. Ce culoare alegi pentru rulourile exterioare?

Pasul urmator presupune alegerea culorii pentru rulourile exterioare. Alegerea aceasta trebuie sa tina cont de fatada locuintei, de culoarea profilelor sau a ramelor de la ferestre ori de culoarea acoperisului. Exista diferite culori disponibile pentru rulouri exterioare, acestea fiind alb, gri, maro, visiniu sau chiar verde.

4. Alege metoda de control a rulourilor

Dupa ce ai stabilit care este culoarea, materialul si forma de caseta pentru rulourile de ferestre, trebuie sa treci la pasul urmator si sa alegi cum urmeaza sa controlezi rulorile. Exista varianta manuala sau varianta cu telecomanda. Acum exista si diferite optiuni prin care rulourile exterioare pot fi controlate inclusiv prin telefonul inteligent. Totul tine de cat de confortabila iti doresti sa fie folosirea rulourilor in fiecare zi.

5. Informeaza-te din online sau de la un specialist

Daca ai studiat oferta rulourilor pentru ferestre si consideri ca aceasta este cea mai buna varianta pentru ferestrele locuintei tale, trebuie sa te informezi cu mare atentie asupra tuturor aspectelor referitoare la montarea lor. Exista foarte multa informatie in online de unde te poti documenta. In acelasi timp poti opta pentru a apela la sugestiile si serviciile unui specialist de la una dintre firmele care comercializeaza astfel de rulouri pentru ferestre.

6. Pune in balanta calitatea si pretul rulourilor pentru ferestre

Ultimul pas inainte de a lua decizia de a achizitiona rulouri exterioare pentru ferestre este acela de a pune in balanta calitatea materialelor si a accesoriilor pentru rulourile de ferestre in raport cu pretul acestora. Intotdeauna trebuie sa existe un echilibru care sa incline mai degraba inspre calitate superioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *