4 sfaturi esențiale pentru primul interviu de angajare

Primul interviu de angajare poate fi destul de înfricoșător. E primul tău pas oficial pe piața muncii și vrei să pășești cu dreptul, evident. Lasă anxietatea acasă și urmează aceste 4 sfaturi pentru un interviu de succes!

Acum șase ani mergeam la primul interviu de angajare. Mai lucrasem part-time, dar pentru cunoștințe sau clienți străini cu care nu mă întâlnisem niciodată. Cu toate că aveam această experiență de muncă în spate și cu toate că făcusem ani buni de public speaking și dezbateri în liceu și în facultate, aveam emoții.

Compania care m-a intervievat era la 20 de minute de casa mea, dar asta nu a schimbat faptul că am rugat-o pe mama mea să mă ducă până acolo cu mașina. Am ajuns mai devreme și ne-am învârtit pe toate străduțele ca să „învățăm zona” cu toate că o știam pe de rost deja. Adevărul e că amândouă aveam emoții. Primul pas în carieră al unui tânăr contează și trebuie făcut cum trebuie. E normal să fii și tu emoționat când vine momentul, dar important e să nu lași anxietatea să te cuprindă.

Iată care sunt pașii pe care i-am urmat la primul interviu, cât și cei pe care i-am învățat pe parcurs la următoarele întâlniri profesionale:

1. Citește mai multe despre companie

Dacă nu știi nimic despre compania la care mergi la interviu, s-ar putea să lași impresia că nu te interesează jobul. Uneori sunt suficiente chiar și 10 minute petrecute pe site-ul firmei respective și pe paginile de social media ale acesteia ca să afli cu ce se ocupă, ce misiuni și valori are și poate chiar cine sunt membrii echipei. Iar dacă tot suntem la acest punct, nu uita să-ți reamintești cerințele postului și ce ai trecut în propriul CV.

Citeste continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *