Un startup care-i ajută pe englezi să-şi ia ”prima casă”, lansat la Londra de doi români

Proportunity este un startup cu sediul la Londra, creat de doi tineri antreprenori români. Platforma îi ajută pe utilizatori să-şi găsească locuinţa dorită, face estimări în ceeea ce priveşte evoluţia preţurilor şi oferă împrumuturi pentru avansul unui credit ipotecar, scrieTechcrunch.

Proportunity foloseşte inteligenţa artificială pentru a anliza şi a estima evoluţia preţurilor imobiliare din diferite zone din Londra, pentru anii următori, şi îi ajută pe utilizatori să-şi găsească loucuinţa dorită. Mai mult, cei care au nevoie pot accesa împrumuturi de până la 15% din valoarea locuinţei, bani cu care îşi pot achita o parte din avansul pe care trebuie să îl plătească dacă fac un credit ipotecar. Prin acest împrumut, startup-ul cumpără de fapt 15% din locuinţa respectivă, iar în cazul în care proprietarul vinde locuinţa peste câţiva ani firma va încasa 15% din valoarea pe care casa sau apartamentul o are la momentul respectiv (chiar dacă este mai mare sau mică decât cea iniţială).

Serviciul oferit de startup este oarecum similar cu cel acordat prin programul “Help To Buy” (Ajutor de cumpărare) oferit de guvernul britanic. Diferenţa este că programul guvernamental te obligă la cumpărarea unei locuinţe într-o clădire nou construită.

Citeste continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *