Un avocat Bucuresti specializat in drept administrativ si nu numai

O data in viata, cu totii s-ar putea sa avem nevoie de un avocat specializat in drept administrativ. De ce? In primul rand trebuie sa stim ce este dreptul administrativ. Conform definitiei “ Dreptul administrativ poate fi definit ca ramura dreptului public care reglementeaza relatiile sociale din sfera administratiei publice, precum si pe cele de natura conflictuala, dintre autoritatile administratiei publice sau alte autoritati statale, pe de o parte, si cei vatamati in drepturile lor prin acte administrative ale acestor autoritati, pe de alta parte.” .

Dreptul administrativ cuprinde categorii de raporturi sociala. Primul se refera la raporturile sociale care privesc aplicarea legii, adica prestarea de servicii publice de catre structuri statale si alte subiecte publice, in limita legii. Al doilea se refera la raporturi sociale care privesc solutionarea litigiilor dintre autoritatile administrative publice si cetateni. Daca esti persoana fizica, probabil ai luat macar odata, sa spun, o amenda de circulatie care nu ti-a fost data pe drept.

In Bucuresti, de exemplu, se intampla des acest lucru, tinand cont de faptul traficul este mult mai intens si numarul masinilor este mult mai mare decat in alte parti. Unele amenzi sunt pe buna dreptate, insa sunt si cazuri cand poate ca tu, ca sofer, ai dreptate. In acest caz, poti contesta contraventia. Acesta este unul din cazuri cand poti apela la un avocat. Acesta trebuie sa fie specializat in drept administrativ pentru ca este o situatie ce tine de acest domeniu.

In Bucuresti poti gasi cabinete de avocatura care vor fi dispuse sa te ajute. In general, un cabinet de avocatura are mai multe specializari. Pe langa drept administrativ, poate sa se ocupe si de drept civil, societar, dreptul familiei, al muncii si asa mai departe.De fapt, este mult mai indicat sa alegi un avocat sau un cabinet de avocatura specializat in mai multe domenii. Nu se stie niciodata cand ai nevoie. Viata este imprevizibila. Poti avea probleme la locul de munca sau chiar poti trece printr-un divort.

Nimeni nu isi doreste sa fie in situatia in care sa se ajunga  la un litigiu, dar este bine, ca atunci cand acest lucru se intampla, sa ai un avocat specializat care sa iti fie alaturi. De asemenea, daca este antreprenor si ai o societate, poti apela pe termen lung la serviciile unui avocat specializat si in drept administrativ. Stim ce inseamna sa ai o afacere. Avize, controale si uneori litigii.

Poti conta pe ajutorul avocatului tau pentru a face dreptate. In plus, un avocat nu este bun numai in cazul in care ai o problema de rezolvat in instanta. Este bun si pentru a-ti da sfaturi astfel incat sa eviti un proces. Astfel nu vei pierde nici timp, nici bani.In concluzie, alege un avocat bun, specializat in cat mai multe domenii, care sa fie alaturi de tine cand este situatia. Uita-te la experienta pe care o are si ai grija sa empatizeze cu problemele tale. In Bucuresti poti gasi avocatul care se pliaza necesitatile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *