Tu stii sa intretii prosoapele de baie?

Aparent, intrebarea aflata in titlul acestui articol este banala si lipsita de sens, nu-i asa? Chiar daca la prima vedere asa pare adevarul este ca aceasta intrebare nu este deloc banala si lipsita de sens. Prosopul de baie este unul dintre cele mai utilizate lucruri, acesta fiind utilizat ori de cate ori intram intr-o baie. Pentru ca proapele de baie sunt printre cele mai utilizate lucruri din casa acestea trebuie sa fie si spalate mult mai des. Ciclurile repetate de spalare pot conduce la deteriorarea prematura a prosoapelor de baie. Pentru ca acest lucru sa nu se intample trebuie respectate o serie de factori.

Cum se intretin corect prosoapele de baie?

Prosoapele de baie sunt lucruri care desi sunt banale sunt extrem de importante pentru confortul nostu. Acestea sunt utilizate pentru stergerea apei de pe corp si sunt utilizate dupa fiecare spalare a corpului.Senzatia placuta pe care acestea o ofera dar si faptul ca ajuta la indepartarea apei de pe corp sunt motivele pentru care prosoapele de baie joaca un rol important in viata noastra.Avand in vedere acest detaliu trebuie sa invatam sa intretinem corect prosoapele de baie pentru a ne putea bucura de ele o perioada cat mai lunga de timp.

Cele mai importante informatii care trebuie stiute despre intretinerea corecta a prosoapelor de baie sunt urmatoarele:
-Temperatura apei utilizata in ciclul de spalare trebuie sa fie cea trecuta pe eticheta prosopului de baie. Multi dintre noi fac greseala de a nu tine cont de acest aspect si spala prosoapele de baie la o temperatura pe care ei o considera potrivita. Avand in vedere ca de regula etichetele prosoapelor de baie sunt taiate este recomandat sa ne uitam pe acestea inainte de a le taia si de a tine cont de informatiile trecute pe acestea. Respectand informatiile scrise pe etichetele prosoapelor de baie vom mentine in cele mai bune conditii prosoapele de baie.

-Prosoapele de baie nu trebuie sa fie spalate impreuna cu alte haine. Pentru ca prosoapele de baie sa nu devina aspre dupa spalare este necesar ca acestea sa nu fie spalate impreuna cu alte haine. Multi dintre noi nu tin cont de acest aspect si spala prosoapele impreuna cu diferite haine. Acest lucru conduce la deteriorarea prematura a prosoapelor de baie, fapt care cu siguranta nu este placuta in cazul in care este vorba despre prosoape de baie de calitate superioara, a caror pret de achizitie a fost ridicat.

– Clorul nu trebuie utilizat sub nici o forma! Indiferent de gradul de murdarire al prosoapelor de baie, acestea nu trebuie sa fie spalate utilizand clor sau orice alt tip de inalbitor. Acest lucru nu este permis nici macar in cazul prosoapelor de baie de culoare alba.

Motivul pentru care nu este permisa utilizarea clorului in timpul procesului de spalare al prosoapelor de baie este reprezentat de faptul ca, clorul deterioreaza materialul din care este confectionat prosopul de baie. Intr-adevar, acesta va deveni mult mai alb dupa spalare, in cazul in care este utilizat clor, insa tesatura va fi afectata de catre utilizarea clorului.

In final, acest lucru va conduce la ruperea prosopului de baie sau la o subtiere atat de mare incat prosopul de baie nu va mai putea fi utilizat. Interzicerea utilizarii clorului in timpul procesului de spalare este valabila atat in cazul prosoapelor de baie de calitate superioara cat si in cazul prosoapelor de baie de calitate mai putin buna.

-Uscarea prosoapelor de baie trebuie realizata doar in aer liber.Chiar daca in momentul de fata temperatura de afara este scazuta, si cu siguranta vor urma si temperaturi si mai scazute, uscarea prosoapelor de baie trebuie realizata in aer liber. Intr-adevar, uscarea prosoapelor de baie se realizeaza mult mai repede in cazul in care este utilizat caloriferul incalzit insa acest obicei conduce la deteriorarea prematura a materialului din care este confectionat prosopul de baie.

– Scoaterea petelor se poate face doar prin utilizarea produselor care nu au in compozitie elemente chimice. Uneori este necesara utilizarea produselor pentru scoaterea petelor din prosoapele de baie. Pentru ca aceste produse sa nu afecteze integritatea materialului este necesar ca produsele utilizate pentru scoaterea petelor sa nu aiba in componenta ingrediente chimice.

Concluzii

Prosoapele de baie la fel ca si articolele vestimentare trebuie sa fie intretinute cu foarte mare atentie pentru ca se pot deteriora foarte usor.O astfel de situatie nu este dorita de catre nici o persoana care detine prosoape de baie de calitate superioara.

Astfel de prosoape pot fi achizitionate simplu, rapid si la cel mai bun raport pret – calitate prin intermediul celor de la www.sabaev.ro. Acest magazin ofera o gama variata de produse, toate la cele mai bune preturi. Pentru a afla cat mai multe informatii despre oferta celor de la Sabaev dar si pentru a putea realiza o comanda nu ezita sa intri in contact cu reprezentantii acestui magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *