Tot ceea ce trebuie sa stii despre o retea virtuala privata (Virtual Private Network)

Intr-o lume tot mai digitalizata si in care mai toate activitatile sunt gestionate si efectuate in mediul virtual, securitatea datelor si a comunicatiilor computerizate este tot mai des discutata ca urmare a faptului ca amenintarile in mediul online sunt foarte diversificate si extrem de numeroase.

Prin urmare, orice antreprenor cauta sa gaseasca cea mai fiabila solutie de securitate pentru a-si proteja dispozitivele si serverele care gazduiesc in mediul online afacerea sa. Iar una dintre cele mai fiabile variante o reprezinta o retea virtuala privata sau Virtual Private Network (VPN). O astfel de retea virtuala este protejata prin diferite protocoale criptografice, printre care si Secure Sockets Layer (SSL), pentru a oferi siguranta comunicatiilor in mediul online.

Atunci cand ne referim la o retea de tipul VPN SSL vorbim de fapt despre o subretea construita „peste” o retea publica. Altfel spus, in cadrul unei retele publice de Internet este configurata o retea privata folosind diverse metode de criptare a datelor astfel incat utilizatori din exterior nu vor putea avea acces la informatiile care sunt transmise in cadrul acestei retele de tip VPN SSL.

Astfel, atunci cand alegi sa te bazezi pe o retea VPN SSL calculatoarele sau serverele care fac parte din reteaua privata vor comunica printr-un tunel de securitate si orice informatie este ascunsa de persoane neautorizate.Chiar daca nu foarte mult afaceri apeleaza initial la o retea de tip VPN SSL datorita faptului ca acestea sunt destul de complexe, atunci cand le sunt prezentate beneficiile unei astfel de retele cei mai multi antreprenori se conving de eficienta acestor retele.

Principalele beneficii se refera la faptul ca (i) securitatea este la cele mai inalte cote in mediul online, (ii) spionajul este aproape imposibil pentru terte persoane, (iii) anonimatul este asigurat prin faptul ca IP-ul pe care reteaua il transmite este cel al server-ului pe care este construita reteaua VPN SSL si nu IP-ul dispozitivului de pe care te conectezi, si nu in ultimul rand (iv) costurile sunt mult mai mici in cazul unei retele VPN SSL comparativ cu cele ale unei retele virtuale fizice.

A apela la tunele de securitate de tip VPN SSL reprezinta o necesitate pentru toate firmele care doresc sa pastreze confidentialitatea datelor cu care lucreaza. Astfel de retele private virtuale sunt oferite de catre ITEXCHANGE CONSULTING SERV pentru a acoperi nevoile oricarui tip de proiect in mediul online. Daca consideri ca pentru afacerea ta cea mai buna alegere o reprezinta un tunel de securitate de tip VPN SSL, atunci nu ezita sa iei legatura cu specialistii care lucreaza pentru www.itexchange.eu.

Fiind o firma in dezvoltare si care cauta mereu sa aduca cele mai eficiente tehnologii de pe piata in materie de infrastructura IT, ITEXCHANGE CONSULTING SERV se concentreaza spre a oferi clientilor solutii individualizate si personalizate pentru a acoperi nevoile acestora. Astfel, orice client are garantia faptului ca va beneficia de servicii profesionale si va plati doar acele servicii si tehnologii de care are nevoie. Mai mult decat atat, ITEXCHANGE CONSULTING SERV ofera si asistenta tehnica in monitorizarea si optimizarea infrastructurii IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *