Salata de broccoli cu bacon

Daca tot e vara si e vremea salatelor, de ce sa nu iesiti din tipare si sa indrazniti sa preparati si o astfel e salata. Aceasta este o salata foarte gustoasa, care combina atat legumele si fructele cu carnea, pentru un plus de savoare. Daca iubiti broccoli, puteti adauga un extra buchetel iar daca nu se numara printre legumele favorite il puteti inlocui cu conopida. Are aproximativ aceasi textura chiar daca gustul este diferit.

Ingrediente:

-2 buchetele de broccoli proaspat

-1 ceapa rosie

-220 g bacon

-3/4 cana stafide

-3/4 cana migdale, taiate fin

-1 cana maioneza

-1/2 cana zahar

-2 linguri otet de vin alb

Mod de preparare:

Pentru inceput prajiti baconul la foc mediu, apoi lasati-l la racit si taiati-l marunt. De asemenea, si broccoli trebuie taiat cubulete iar ceapa taiata fin pentru a pastra aromele intacte.Acum trebuie amestecat bine broccoli si ceapa cu baconul si adaugati stafidele si migdale dupa gust, iar daca nu va plac puteti renunta la ele.

Separat, pentru sos, amesteca maioneza, zaharul si otetul de vin alb, pana cand obtii o compozitie fina si omogena. Chiar daca ati avut retineri la inceput uite ca aproape ati terminat.Mai trebuie doar sa amestecati sosul cu salata si gata. Puneti preparatul la frigider pentru 2 ore si serviti-l rece, pentru ca este o salata racoritoare special facuta pentru zilele calde de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *