Muscarea unghiilor – onicofagia

Acesta este un obicei foarte greu de indepartat, 20-30% dintre oameni avand acest obicei nociv pentru sanatatea unghiilor.
Acest obicei poate leza grav unghia iar indepartarea cuticulei duce la iritatii ale pielii si la dezvltarea unor unghii obosite si rigide , iar partea a pielii care ramane neacoperita din lo Dintii pot fi afectati de permanenta muscare a unghiilor, acestia se pot crapa sau ciobi, se pune, astfel, o presiune suplientara asupra dintilor; iar daca smaltul este indepartat, creste sensibilitatea dintilor si pot aparea dureri si disconfort.

O alta provocare este legata de faptul ca prin introducerea unghiilor in gura, pot ajunge acolo bacterii care pot provoca diverse boli si infectii. Pentru a evita introducerea unghiilor in gura, se recomanda pastrarea acestora foarte bine taiate si astfel nu vom mai fi tentati sa roadem unghiile pentru ca nu vom mai avea ce roade.

Trebuie sa studiem momentele in care avem acest obicei, poate atunci cand suntem stresati sau plictisiti si puteti sa inlocuiti acest obicei cu altul, pentru a umple timpul, de exemplu o minge antistres; evident ca acest tic nu poate fi indepartat cu usurinta, dar o constientizare permanenta a gravitatii acetei actiuni poate, treptat, sa va faca sa renuntati la el.

O alta modalitate de a scapa de acest obicei este lacul de unghii incolor care are un gust amar si care odata introdus in gura, pastreaza un gust amar de care cu greu mai scapam.Oricare ar fi metodele de a acapa de rosul unghiilor, este trebuie sa scapati de acest obicei deoarece o manichiura frumoasa cu SNB Lac de unghii Velko nu poate fi obtinuta decat avand niste unghii ingrijite.

Exista si persoane publice precum Kate Middleton care a fost surprinsa la meciurile de tenis de la Wimbledon, rozandu-si unghiile, concentrandu-se, probabil, pe joc. Prin urmare rosul unghiilor deterioreaza unghiile, afecteaza piele de sub unghii, poate afecta si dintii si se pot contacta microbi prin introducerea in gura a degetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *