Ingredientul care îmbunătăţeşte memoria şi alungă depresia. Are efect şi în cazul pacienţilor cu Alzheimer

Un nou studiu a demonstrat faptul că un simplu ingredient ne poate ajuta la îmbunătăţirea memoriei şi ne poate face, de asemenea, mai fericiţi, dacă este consumat în mod regulat. Cu o aromă exotică inconfundabilă, turmenicul face parte din categoria condimentelor precum curry având o istorie în Orientul Mijlociu unde era folosit ca leac, condiment şi colorant pentru mâncare.

Găsit în turmeric, curcumina este recunoscută ca fiind un antiinflamator cu proprietăţi antioxidante şi este unul dintre puţinele condimente folosit atât ca mirodenie cât şi în tratamentul a numeroase afecţiuni – în India este apreciat de mii de ani pentru proprietăţile sale curative fiind o componentă principală a medicinii ayurvedice.

Publicat în „Jurnalul American de Psihiatrie Geriatrică“, studiul efectuat de Universitatea California din Los Angeles a examinat efectele turmericului asupra persoanelor cu pierderi uşoare de memorie legate de vârstă. „Consumat în fiecare zi, turmericul are capacitatea de ajuta pacienţii diagnosticaţi cu Alzheimer, dar şi pe cei cu depresie majoră“, a spus Dr. Gary Small.

Citeste continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *