Cum sa alegi un pepene rosu copt

Sunt convinsa ca multi dintre voi v-ati confruntat la un moment dat cu aceasta problema. Daca sunteti un iubitor de pepene rosu, atunci trebuie sa tineti cont de aceste reguli pentru a nu da gres. Alegeti cel mai copt si mai dulce pepene pentru a va incanta familia, in special pe cei mici. Daca nu vreti sa taiati o felie din el ca apoi sa curga in plasa, atunci puneti in aplicare alte metode la fel de bune, pentru a fi sigur ca nu gresesti.

Metode practice si foarte usor de folosi

-testul sunetului

O metoda veche si foarte populata este aceea de a vedea cum suna lubenita, dar fiti atenti pentru ca atunci cand bati cu degetul in coaja pepenelui, daca este copt trebuie sa sune a ecou, in caz contrar inseamna ca nu este foarte dulce. Daca va apasati putin pe el, acesta trebuie sa para elastic, sa paraie pentru ca e semnul ca penele este foarte copt si numai bun de mancat.

-marimea si greutatea

Un pepene bine copt va avea si mai greu. Avand in vedere ca lubenita are apa in proportie de 90%acesta inseamna ca atunci cand este copt este si mai greu datorita cantitatii de apa pe care o contin, in caz contrar este sec si are un gust fad.

-pata galbena

Daca pepenele are o pata galbena aceasta reprezinta locul in care a stat pe pamant, pata respectiva nefiind deloc expusa la soare. Implicit, daca aceasta pata nu exista inseamna ca pepenele a fost intors de pe o parte pe alta, ceea ce este prea putin probabil, ceea ce semnifica faptul ca pepenele nu est copt suficient. Asadar, alegeti pepenii cu o pata galbena si va asiguram ca veti alege un fruct delicios. .

-codita

Daca observati ca pepenele are o codita verde, cu siguranta ca nu este copt. In mod normal, atunci cand pepenele este copt, codita se usuca sau chiar cade. Acesta este un indicator foarte bun atunci cand vreti sa fiti sigir ca ati ales un pepene rosu dulce si bun.

-coaja sanatoasa

Coaja unui pepene spune multe lucruri adevarate despre interiorul acestuia. Asadar, daca coaja este lucioasa si are un aspect cerat, insemna ca este suficient de copt. Insa atentie, evitati sa cumparati pepenii cu coaja moale, pentru ca acestia nu sunt gustosi deloc ci mai degraba nu mai au nici o savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *