Ce trebuie facut pentru mentinerea eficientei aparatului de aer conditionat?

Utilizați termostate programabile pentru a optimiza temperaturile pe tot parcursul zilei.Măriți setările de temperatură pentru orele din ziua în care casa dvs. nu va fi ocupată. Acest lucru vă va reduce factura de energie și veți economisi bani.Termostatele digitale vă permit să personalizați confortul în casă, economisind energie.

Trecerea razelor soarelui prin fereastră poate crește temperatura în casă.Păstrați jaluzelele și perdelele închise în cea mai caldă parte a zilei și când nimeni nu este acasă pentru a scădea temperatura în mod natural.

Asigurați-vă că gurile de aerisire de pe podeaua sau pereții dvs. sunt curate și curățate. Mutați orice covoare, draperii, decor sau lucruri aleatorii care acoperă o parte sau toată aerisirea. Gurile de aerisire acoperite nu permit aerului să circule în mod corespunzător, ceea ce poate afecta temperatura unei încăperi. Acest lucru poate împiedica curgerea aerului proaspăt printr-o cameră, lăsând zona senzațională și înfundată.

La unitatea de climatizare tip split.

Depozitarea prafului și a murdăriei poate interfera cu funcția bobinei condensatorului din unitatea AC. Există multe motive pentru care trebuie să vă mențineți bobinele curate, mai ales în timpul verii. Bobinele curate pot scădea factura electrică – experții estimează că bobinele murdare consumă până la 37% mai multă energie decât bobinele curate.

Bobinele murdare vor face ca sistemul dvs. să funcționeze mai mult, deoarece murdăria care se află pe bobine crește presiunea totală din sistem și determină funcționarea ineficientă a sistemului. Și cel mai rău dintre toate bobinele de curent continuu și necorespunzătoare pot duce la o defecțiune a sistemului sau la reparații costisitoare. Uzura și frecarea vor forța unitatea să lucreze mai mult pentru a se sincroniza cu temperatura termostatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *