Ce risca soferii care cumpara un autoturism rulat?

Ne-am obisnuit cu faptul ca Romania este una dintre cele mai mari piete pentru autoturismele rulate. Acest lucru este o consecinta a faptului ca foarte multi romani nu dispun de sumele necesare pentru a achizitiona autoturisme noi. Pe de alta parte, foarte multa lume care a cumparat autoturisme second hand a folosit ani de zile respectivele autoturisme. Insa exista si riscuri pe care soferii care achizitioneaza astfel de autoturisme si le asuma. In ceea ce urmeaza sunt amintite principalele riscuri pentru aceia care achizitioneaza un autoturism de pe piata auto second hand.

Autoturisme cu defectiuni majore

Unul dintre riscuri este acela de a investi banii intr-un autoturism care prezinta defectiuni majore. Foarte multi soferi ezita sa solicite verificarea autoturismului intr-un service auto. Cu atat mai mult acest lucru este recomandat in cazul autoturismelor pe transmisie automata. Daca achizitionezi un autoturism pe transmisie automata si la cateva luni ai nevoie de reparatii cutii automate, costurile cu reparatiile pot fi aproape cat a costat autoturismul. Tocmai de aceea este recomandat sa faci o testare sau o verificare a autoturismului rulat inainte de a-l cumpara.

Existenta unor accidente in istoric

Un al doilea risc foarte important pentru persoanele care sunt interesate sa achizitioneze un autoturism rulat se refera la existenta unor accidente majore in istoricul autoturismului respectiv. Daunele grave care au fost „mascate” pot pune in pericol siguranta soferului si a pasagerilor. In acelasi timp, la verificarile privind starea tehnica a autoturismului exista riscul de a nu primi dreptul de a rula pe drumurile publice. Prin umare orice autoturism pe care urmeaza sa il achizitionezi trebuie sa fie verificat de catre Registrul Auto Roman, iar in istoricul autoturismului nu trebuie sa figureze accidente cu daune majore.

Uzura componentelor importante

Un al treilea risc se refera la faptul ca poti achizitiona un autoturism care prezinta semne majore de uzura pentru anumite componente importante. Cu cat un autoturism este mai vechi si cu cat numarul de kilometri este mai mare, cu atat exista riscul de a avea costuri ulterioare cu inlocuirea pieselor sau cu reparatiile.

In acest sens se recomanda ca atunci cand achizitionezi un autoturism rulat, sa faci o verificare intr-un service autorizat. Mai ales in cazul autoturismelor pe transmisie automata se recomanda sa apelezi la un service specializat in reparatii cutii automate. Intr-un astfel de service vei putea testa starea de functionare a cutiei automate de viteze.

Afisarea unui numar de kilometri nereali

Nu in ultimul rand soferii care achizitioneaza autoturisme rulate se supun riscului de a achizitiona un autoturism care afiseaza in bord un alt numar de kilometri fata de cei reali. Acest lucru se poate realiza astazi foarte usor folosind diferite tehnologii moderne. Din acest motiv se recomanda sa cumperi un autoturism rulat de la furnizori autorizati si care au deja recenzii din partea altor clienti. In acelasi timp nu ezita sa verifici din mai multe surse kilometrajul autoturismului second hand pe care doresti sa il achizitionezi. In acest mod exista mai multe sanse sa nu te pacalesti in privinta kilometrajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *