Asociatia Prompt: Maternity&Critical Care Deschiderea proiectului „Bine ai venit pe lume!”

Un proiect generos, izvorat din grija si profesionalismul oamenilor buni, medici si reprezentanti ai societatii civile, dedicat nou nascutilor care sosesc la Spitalul Muncipal Medias, este finantat prin programul „Fondul Viata pentru Nou-Nascuti”, Impreuna putem tine Romania in viata., initiat de Fundatia Vodafone Romania.

Proiectul se va derula in perioada 1 decembrie 2021 – 30 aprilie 2022, obiectivul sau fiind dotarea compartimentului neonatologie si a salilor de operatie si nastere din Sectia obstetrica-ginecologie cu echipamente moderne, menite a creste siguranta si ingrijirile de specialitate acordate celor mai mici pacienti, in special a prematurilor si nou-nascutilor cu probleme de sanatate.Totodata, corpul medical va participa la un curs de specializare circumscris tematicii urgentelor neonatale.

Prematuritatea constituie una din cauzele principalein mortalitatea infantila, iar statistica din Romania arata o trista realitate, anume ca procentul deceselor in randul nou-nascutilor este mult mai mare comparativ cu restul tarilor europene.

Prin dotarea adecvata a maternitatilor si prin programe de specializare pentru personalul medical putem sa oferim sanse de supravietuire si dezvoltare normala unui numar mai mare de copii nascuti prematur.
Proiectul a reunit fortele Asociatiei „Prompt: Maternity&Critical Care” din Medias, Spitalului Municipal Medias si autoritatii publice locale, Primaria Municipiului Medias, care au format un parteneriat pentru a duce la indeplinire actiunile propuse.

Asociatia Prompt: Maternity&Critical Care, condusa de dr.Edvin Vaso, medic primar obstetrica-ginecologie are un palmares bogat in activitati in sprijinul Spitalului Municipal Medias, spre care a directionat donatii importante pentru dotarea cu aparatura performanta. Acest proiect prilejuieste o reintalnire cu mediul de afaceri si societatea civila, care s-au implicat si continua sa ajute sectorul de sanatate.

Clasarea printre finalistii concursului de proiecte se datoreaza aportului doamnei dr. Irina Mutiu, medic cu specializare in pediatrie si neonatologie, care va asigura coordonarea medicala in proiect. Dr.Irina Mutiu s-a implicat total in acest demers, petrecand zeci de ore pentru a documenta cu minutiozitate si pasiuneacalda pe care o daruieste micutilor pacienti, fiecare aspect al aplicatiei, asigurand astfel succesul.Echipa de proiect o cuprinde si pe conferentiar dr.Livia Maria Ognean, cadru universitar in specializarea neonatologie la Facultatea de Medicina din cadrul ULBS, care va sustine cursul de specializare destinat personalului.

Spitalul Municipal Medias este unitatea sanitara spre care se indreapta viitoarele mame din nordul judetului Sibiu. Media anuala a nasterilor inregistrate este de 700 de nou-nascuti, din care o buna parte necesita ingrijiri speciale, datorita afectiunilor cu care vin pe lume. Unii sunt transferati spre centrele medicale de rang superior, imediat dupa nastere. Echipamentele achizitionate prin proiect vor asigura o mai buna stabilizare respiratorie si conditii de siguranta sporita la transferul nou-nascutilor.

Primaria Municipiului Medias este autoritatea publica locala in subordinea careia functioneaza Spitalul Municipal Medias, pentru care au fost depuse eforturi de a obtine finantari destinate renovarii si imbunatatirii conditiilor pentru pacienti.

Fundatia Vodafone Romania finanteaza, in cadrul acestei runde, pe langa sectia de neonatologie din Medias si alte cinci unitati neonatale ce apartin spitalelor judetene si municipale din localitatile Botosani, Craiova, Caransebes, Slatina si Targu Mures, iar suma totala primita de unitatile mentionate este de 4,5 milioane de lei.
Valoarea totala al proiectului Bine ai venit pe lume! este de 280.587 Ron, din care suma de 252.430 Ron finantata de catre Fundatia Vodafone Romania.

Pentru asigurarea cofinantarii in valoare de 28.157 Ron, Asociatia Prompt: Maternity &Critical Care se indreapta spre comunitatea de afaceri si societatea civila, la sprijinul careia apeleaza prin campania de strangere de fonduri. Puteti sustine proiectul prin donatii, in contul Asociatiei Prompt: Maternity&Critical Care, RO83INGB0000999907931689, ING Bank, sucursala Medias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *