Adio, Rona Hartner: Omagiu unei legende a Filmului

Actrita Rona Hartner a pierdut lupta impotriva cancerului la varsta de 50 de ani. Aceasta trista veste a fost anuntata de sora ei, Rinda Hartner, pe pagina sa de Facebook. Rona Hartner a fost diagnosticata cu cancer la plamani si metastaze pe creier in acest an.

Sora artistei a scris pe Facebook: „Steagul nostru in trei culori s-a intunecat azi dimineata si Balcanii iti plang plecarea ta dintre cei vii. Gadjo Dilo, acela né dune cigogne, micul Blond de Casbah si toti care au jucat cu tine vor trai cu amintirea zambetului tau.”

In urma cu doar o zi, Rinda Hartner a postat un mesaj in care anunta ca Rona „isi traieste ultimele clipe” si a cerut ganduri bune si rugaciuni pentru sora sa.

Aceasta nu a fost prima confruntare a Ronei Hartner cu cancerul. In 2019, a fost diagnosticata cu cancer la colon si la ficat, dar s-a vindecat un an mai tarziu. Din pacate, boala a recidivat in acest an, cand a fost diagnosticata cu cancer la plamani si metastaze pe creier.

Rona Hartner, nascuta pe 9 martie 1973 in Bucuresti, a fost o actrita talentata care a urmat cursurile Scolii Germane „Herman Oberth” din Bucuresti si apoi Academia de Teatru si Film din Bucuresti. Ea a devenit cunoscuta international dupa ce a interpretat rolul principal in filmul „Gadjo Dilo” regizat de Tony Gatlif. Rolul i-a adus premii si nominalizari la diferite festivaluri internationale.

Cu toate eforturile sale si lupta curajoasa impotriva bolii, Rona Hartner a parasit aceasta lume, lasand in urma o amprenta puternica in industria cinematografica si in inimile celor care au avut privilegiul de a o cunoaste si de a aprecia munca sa. Sa-i amintim cu dragoste si respect contributia sa la arta cinematografica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *