Informatii utile despre hidrofoare-tu cate lucruri stii despre ele?

Pentru a intelege cat de diversificate sunt hidrofoarele disponibile in ziua de astazi pe piata din Romania trebuie sa incep prin a-ti spune ca este de fapt un hidrofor. Ei bine, acesta este un dispozitiv mecanic care poate ridica apa din conducte la o anumita inaltime.

Cum face acest lucru? Hidroforul foloseste forta de expansiune a aerului inchis intr-un rezervor metalic, rezervor in care apa este introdusa prin intermediul pompei de presiune. Mai pe scurt, este acea instalatie care te ajuta pe tine sa dispui costant de apa in locuinta.

De cate tipuri sunt hidrofoarele?

Este doua tipuri de hidrofoare disponibile pe piata si anume hidrofoarele de adancime si hidrofoarele de suprafata – dupa modul de operare. Vom incepe cu inceputul si anume cu hidrofoarele de adancime:

  • Au motoare puternice, deci sunt mai performante decat cele de suprafata;
  • Pot inalta apa de la adancimi mari de pana la 25 de metri;
  • Sunt extrem de eficiente, chiar daca consuma mai mult fata de cele de suprafata.

Caracteristicile hidrofoarelor de suprafata sunt urmatoarele:

  • Pot extrage apa din adancimi de pana la 8 metri;
  • Sunt mai avantajoase din punct de vedere al pretului, fata de cele de adancimi mari;
  • Nu consuma o cantitate insemnata de curent electric.

Cum alegi hidroforul optim pentru locuinta ta?

Inainte de toate trebuie sa te raportezi la cantitatea de apa de care are nevoie locuinta ta. Mai apoi ia in calcul debitul de apa pe care panza freatica il poate da in regiunea in care locuiesti. Alte detalii secundare ar fi numarul opririlor si al pornirilor pe care hidroforul le face intr-o ora, dar si volumul rezervorului acestuia.

Hidroforul trebuie montat la suprafata apei. In cazul in care distanta de la gura putului pana la locul in care acesta trebuie montat depaseste 9 metri, iti recomand sa optezi pentru un hidrofor de adancime. De ce? Pentru ca cel suprafata nu va da randament optim, se va suprasolicita si exista pericolul de a se arde. Totdata, cel de mare adancime vine cu un ejector la pachet care se introduce direct in apa pentru ca absorbtia sa fie optima.

Ce trebuie sa stii pentru ca hidroforul tau sa functioneze perfect?

Pentru inceput iti recomand sa nu folosesti fitinguri care au spatiul interior mai mic fata de cel al tevilor – apa va fi transportata mult mai greu in acest caz. Totodata, coturile pe care le folosesti trebuie sa fie in numar cat mai mic – un cot pe fiecare teava de pe traseu este suficient.

Despre tevi pot sa iti spun doar ca trebuie montate astfel incat sa formeze o panta crescatoare catre hidrofor. De ce? Pentru ca in acest fel se asigura o aerisire optima atat pentru tevi, cat si pentru pompe. Nu uita, nu in ultimul rand, de etanseitatea imbinarilor – trebuie sa fie perfecta pentru a nu te confrunta cu probleme precum pierderi de apa.

Ca o ultima recomandare iti vor spune ca Bricolaj Market este magazinul din care iti poti achizitiona un hidrofor aflat intr-un raport calitate – pret optim. Acceseaza link-ul si vezi care dintre cele disponibile se potriveste cerintelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *