Chiar daca ti se pare curios, acum ai cativa pasi simpli la indemana pentru a face posibila montarea dusumelei acasa. Cu siguranta, oric26e schimbare din interiorul casei tale aduce un plus de frumos si rafinament, in functie de preferintele fiecaruia. Asadar, pot incepe cu o noua pardoseala care sa aduca un impact diferit in decorul general a locuintei. Lemnul este un material cald si prietenos, care se bucura de popularitate marita atat in ceea ce priveste dusumeaua dar si mobila din casa. Acesta poate schimba radical estetica incapereii respective, facand-o sa para mai primitoare si mai eleganta in acelasi timp. Trebuie sa stiti ca montarea dusumelei in sine nu este un procedeu dificil iar daca respectati cateva reguli de baza, cu siguranta veti reusi sa dati camerei dumneavoastra schimbarea mult dorita. Prin urmare, trebuie doar sa tineti cont de cateva detalii tehnice pentru a reusi sa montati dusumeaua din lemn, simplu si rapid.
Daca tocmai v-ati mutat la casa noua si decorati casa sau vreti sa renovati o camera atunci, este recomandat sa montati dusumeaua dupa ce procesul de renovare este finalizat si tencuiala s-a uscat. Specialistii in domeniu spun ca ar trebui sa treaca o perioada de cel putin doua luni de la incheierea lucrarilor de zugravire, pentru a instala pardoseala si sa nu aveti surprize neplacute. De asemenea, sistemele de incalzire si de aerisire trebuie sa functineze in parametrii normali pentru a mentine o temperatura constanta in camera de 15-16 grade si o umiditate de 30-50% timp de cateva zile, cel putin cinci, inainte de a incepe procesul de instalare. Pentru inceput, depozitati pachetele de scanduri, in interiorul camerei unde veti monta dusumeaua, pentru a fi totul la indemana, cand aveti nevoie.
De asemenea, un element de importanta marita de care trebuie sa tineti cont este suprafata suport pentru pardoseala, care poate fi ori sapa din ciment ori structura din lemn. Indiferent de alegerea dumneavoastra, acesta trebuie sa fie complet uscata, deoarece, in caz contrar, lemnul se curbeaza si apar spatii intre placi. Daca alegeti sa montati pe sapa, atunci umiditatea recomandata trebuie sa fie de maxim 2 %, iar in cazul structurii din lemn umiditatea recomandata trebuie sa se incadreze in maxim 12%. Mai mult decat atat, suprafata suport trebuie sa fie plana, neteda si curata, fara nici o urma de grasime, vopsea sau chiar praf.
Si acum urmeaza procedeul de montare in sine. Asadar daca pardoseala este din lemn masiv finisat sau stratificat, trebuie sa asezati placile pe un strat elastic iar imbinarea elementelor din lemn trebuie facuta cu un adeziv special, in cazul in care sistemul de imbinare nu este de tip click. Iar, daca pardoseala este din lemn masiv nefinisat specialistii ne recomanda o montare fixa, prin lipire cu adeziv sau pe rigle de fixare cu cuie. In functie de preferintele fiecaruia, la final puteti opta sa lacuiti suprafata, pentru a da un luciu specific dusumelei si un aspect de invidiat incaperii respective.