Sanatate si frumusete: beneficiile mierii!

1. Prevenirea cancerului si a bolilor de inima:

Mierea contine flavonoide, antioxidanti care ajuta la reducerea riscului unor cancere si boli de inima.

2. Reduce ulcerele si alte tulburari gastro-intestinale:

Studiile recente arata ca tratamentul cu miere poate ajuta la tulburari precum ulcerele si gastroenterita bacteriana.

3. Mierea este antibacteriena si anti-fungica :

Toata mierea este antibacteriana, deoarece albinele adauga o enzima care produce peroxid de hidrogen.

4. Cresterea performantelor atletice:

Olimpicii antici au mancat miere si smochine uscate pentru a spori performanta lor. Acest lucru a fost verificat acum cu studii moderne, aratand ca mierea este superiora in mentinerea nivelelor de glicogen si imbunatatirea timpului de recuperare, in defavoarea altor indulcitori.

5. Reduce tusea si iritarea gatului:

Mierea ajuta la tuse, in special mierea din hrisca. Intr-un studiu efectuat la 105 copii, o singura doza de miere din hrisca a fost la fel de eficienta ca o singura doza de dextrometorfan, in ameliorarea tusei nocturne,  permitand somnului adecvat.

6. Echilibreaza organismul:

Se considera ca mierea afecteaza pozitiv toate cele trei dezechilibre materiale primitive ale organismului. De asemenea, se spune ca este utila in imbunatatirea vederii, scaderii in greutate,  in impotenta si ejaculare prematura, tulburari ale tractului urinar, astm bronsic, diaree si greata.

Mierea este numita „Yogavahi”, deoarece are o calitate care penetreaza cele mai adanci tesuturi ale corpului. Cand mierea este folosita impreuna cu alte preparate pe baza de plante, aceasta mareste calitatile medicinale ale acestor preparate si, de asemenea, le ajuta sa ajunga la tesuturile mai adanci.

7. Reglarea zaharului din sange:

Chiar daca contine zaharuri simple, mierea nu este acelasi lucru cu zaharul alb sau indulcitorii artificiali. Combinatia exacta dintre fructoza si glucoza ajuta organismul sa regleze nivelul zaharului din sange. Unele tipuri de miere au un indice hipoglicemic scazut.

8. Vindeca ranile si arsurile:

Aplicarea externa a mierei s-a dovedit a fi la fel de eficace ca si tratamentul conventional cu sulfadiazina de argint. Se speculeaza ca efectul de uscare al naturii antibacteriene a zaharurilor simple si a mierii se combina pentru a crea acest efect. Studiile au aratat ca au un succes deosebit in vindecarea ranilor.

9. Probiotica:

Unele soiuri poseda cantitati mari de bacterii prietenoase. Aceasta include pana la 6 specii de lactobacili si 4 specii de bifidobacterii. Acest lucru poate explica multe din „proprietatile terapeutice misterioase ale mierii”.

10. Consolideaza sistemului imunitar:

Miereastimuleaza producerea de celule imune, conform unui studiu de la Scoala de Medicina:

„Mierea din hrisca ar trebui sa faca parte din fiecare cabinet de medicina deoarece este bogata in antioxidanti si are foarte multe proprietati de stimulare a imunitatii. In mod ideal, mierea din hrisca are o aroma mai intunecata si mai bogata, este putin ca melasa … aceasta miere particulara va poate mentine sanatoas pe tot parcursul iernii. ” Diferitele tipuri de miere au profiluri flavonoide diferite, in functie de sursa florala a nectarului.

11. Benefica pentru piele:

Calitatile sale anti-bacteriene sunt deosebit de utile pentru piele si atunci cand este utilizata impreuna cu alte ingrediente, poate fi, de asemenea, hidratanta si hranitoare! Pentru un tratament de frumusete acasa, ultilizati mierea si celelalte ingredientele din bucatarie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *