Reteta tarta cu morcovi

Chiar daca titlul nu vi se pare prea atragator, sa stiti ca este un preparat deoasebit de bun, foarte colorat, aromat si gustos. De asemenea il puteti consuma atat cald cat si rece, pentru ca este la fel de gustos. Folositi doar ingrediente sanatoase si  veti descoperi cat de buna este aceasta tarta si foarte potrivita pentru orice ocazie. Impartiti-o cu prietenii sau serviti-o in familie si bucurati-va de gustul sau uimitor. Si acum, haideti sa aflam care sunt ingredientele necesare.

Ingrediente:

– 500 grame de morcovi tineri,

-4 oua,

-125 grame de smantana,

-125 grame de unt,

-500 grame de faina,

-100 grame de cascaval,

-sare,

-piper,

-patrunjel proaspat.

Mod de preparare:

Pentru inceput curata morcovii si apoi pune-i la fiert intregi, fara sa-i feliezi. In acest fel ei isi vor pastra aroma mult mai bine. Separat prepara aluatul pentru tarta amestecand faina cu 100 grame de unt moale si adaugand apoi un ou intreg.

Framanta aluatul pana cand are textura unei plastiline, chiar daca este necesar sa mai puneti putina apa pentru a capata acest aspect. La final, puneti aluatul la frigider pentru aproximativ o jumatate de ora.Separat scurgeti apa in care au fiert morcovii si acum taie-i feliute apoi caleste-i in restul de unt, pentru doar cateva minute. Adauga sare si piper dupa gust si lasa la racit.

Acum este momentul sa pregatim tava de copt, asadar unge-o cu putin unt si intinde foaia de aluat cu grija. Bate 3 oua intregi cu smantana, adauga si un pic de cascava ras, sau mai mult daca va place si, la final, putina verdeata tocata fin. Pune toata aceasta crema peste blat, iar deasupra morcovii caliti. Va avea un aspect placut si un gust uimitor. Lasati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute si savurati-o imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *